Serrano kumpio vartojimas pasaulyje

Sukurta ElPozo on 30 lapkritis 2018

Serrano kumpis yra Ispanijos mėsos produktų karalius, o tai reiškia, kad Ispanijos vartotojai dažnai pasirenka šį ispanišką produktą. Tačiau ne tik Ispanijoje Serrano kumpis yra populiariausias maisto produktas, taip pat jis dažnas tarptautinėse virtuvėse, atsižvelgiant į tarptautinės jo paklausos duomenis.

 

Ispanijoje Serrano kumpis 

Ispanijoje Serrano kumpiai sudaro 30% mėsos produktų, parduodamų laisvuose ir specializuotuose paslaugų kanaluose, vertės. Tarptautinė kumpių sėkmė yra neginčytina, nes pastaraisiais metais stebint ispaniškų kumpių eksporto raidą, matome „didžiulį Ispanijos produkcijos pasisekimą":

Serrano kumpio eksportas

Ispanijoje kumpio eksporto tendencija didėja, nes jis yra vienas iš Ispanijos produktų, kurių paklausa tarptautinėje rinkoje yra didžiausia, todėl jo tarptautiniai pardavimai nuolat didėja. Taip pat jei palyginsime 2009 m. Ispanijos kumpio eksporto duomenis, kai iš viso buvo eksportuotos 22,282 tonos, su 2017 m. eksportu, pastebime, kad per trumpesnį nei 10 metų laikotarpį eksportas ne padvigubėjo, bet išaugo net 206 procentais.

 

Didžioji dalis kumpio eksportuota ir parduota Europos Sąjungoje. Europos Sąjungos šalys, kurios dažniausiai perka Serrano kumpius, yra šios: Prancūzija, Portugalija, Jungtinės Karalystė ir Vokietija. Šiuo metu Europos Sąjunga sudaro 83,7% Ispanijos kumpio eksporto.

 

Ne tik Europos Sąjunga yra didelė Serrano kumpio vartotoja, už Europos ribų, šalys, kaip Meksika ir Čilė Lotynų Amerikoje ir Kinija bei Japonija Azijoje taip pat yra rimti Serrano produkto vartotojai.

Kinijos atvejis yra išskirtinis, nes per pastaruosius 5 metus jos importuojamo kumpio apimtys padidėjo 408%.

Taip yra todėl, nes Serrano kumpis yra viso pasaulio rinkose populiarus produktas.

Tags: ElPozo, Serrano kumpįs