Begalybė Receptų, kuriuose naudojamas čiorisas

Sukurta ElPozo on 09 sausio 2019

Čiorisas yra ingredientas, suteikiantis skonį ir spalvą begalei patiekalų, tiek Ispanijos tiek ir kitų šalių virtuvėse. Dėl intensyvaus skonio naudojamas su tokiais produktais, kaip bulvės ar ryžiai, pagardinimui.

 

tipišką patiekalą su čioriso “Riochanos Bulvės”

Čiorisas kaip Ispaniškas produktas, plačiai naudojamas tradiciniuose skirtingų Ispanijos regionų patiekaluose. Pavyzdžiui, Ispanijos šiaurės vakaruose, Asturijoje, klasikinis receptas yra “Čiorisas sidre” (isp."Chorizo a la cider"), kur čiorisas yra verdamas sidre. Patiekalas, kuris šiandien taippat valgomas kaip užkandžis ar tapa, yra patiekiamas molio induose.

 

Taip pat šiaurėje, Riochoje (isp. La Rioja), randame kitą tipišką patiekalą su čioriso “Riochanos Bulvės” ("Las patatas a la riojana"). Šis receptas yra labai paprastas, nes jums reikės tik bulvių, čioriso ir paprikos, o jo paruošimas išplito visame Ispanijos pusiasalyje. Taip pat nėra neįprasta aptikti ryžių patiekalų su čioriso dešra, paruoštų įvairiais būdais, daugiausia kartu su daržovėmis.

Tačiau ne tik ispanų virtuvėje naudojamas čiorisas. Tarptautinė virtuvė taip pat naudoja čiorisą savo gastronomijoje. Pavyzdžiui, meksikietiškoje virtuvėje yra daug patiekalų su chorizo. Kai kurie pavyzdžiai yra “quesadillas”, “tacos”, “enfrijoladas” ar “fajitas” su čiorisu.

 Parsisiųsti produktų katalogą

 

Tarptautiniai maisto produktai, pavyzdžiui, picos ar mėsainiai, taip pat turi savo versijas su čiorisu.

 

Tad galime teigti, kad čiorisas yra ispaniškas produktas, kurio naudojimas ir vartojimas internacionalizavosi beveik tiek pat, kiek Serrano kumpio. Šiuo metu ispanų gastronomijoje naudojamas ispaniškas produktas jau yra tarptautinis produktas, naudojamas viso pasaulio gastronomijoje.

Tags: ElPozo, Chorizo, Receptus