Viskas ko reikia norint valgyti vytintą „serrano“ kumpį namuose.

Sukurta ElPozo on 25 rugsėjis 2018

Mes visi mėgstame vytintą „serrano“ kumpį, todėl kartais, dėl laiko stokos ar dėl patogumo perkame jau riekelėmis supjaustytą kumpį, o kartais mums labiau patinka turėti namuose visą kumpį ir atsipjauti riekelę tik užsinorėjus.

serrano kumpį ElPozo 

Bet... ko reikia, norint turėti namuose visą kumpį?

Ispanų namuose retai kas neturi kumpio, kumpio laikiklio ir kumpiui pjaustyti skirto peilio. Panagrinėkime šiuos įrankius, kas tai yra ir kam jie skirti.

 

Kumpio peilis: Tai svarbiausias įrankis norint padaryti tobulą pjūvį ir išgauti tarsi profesionalo pjaustytas riekeles, kurios išsaugo visą savo skonį ir aromatą.

 

  • Kumpio peilio charakteristikos: rekomenduojama, kad jis būtų pagamintas iš nerūdijančio plieno, o jo geležtė turi būti ilga, mažiausiai apie 24 cm ilgio. Peilio galas gali būti užapvalintas arba smailus, tačiau tradicinis, specialiai kumpio pjaustymui skirtas peilis, turi smailų galą. Lankstumas: rekomenduojama, kad peilis būtų šiek tiek lankstus, tokiu peiliu yra lengviau pjauti kumpį, bet kiekvienas gali rinktis kaip jam yra geriau. Reiktų pažymėti, kad ilgiau vytintiems, kietesniems kumpiams pjaustyti, labiau tinka kietesnis peilis.

 

Galąstuvas – įrankis naudojamas peiliui galąsti. Kokia mums nauda iš gero peilio, jeigu jis nėra pagaląstas? Iš tiesų, peilį reikėtų galąsti prieš kiekvieną naudojimą. Ir žinoma, nepamirškite gerai nuvalyti peilio jį pagalandus.

 Parsisiųsti produktų katalogą

Kumpio laikiklis: Tai stovas ant kurio tvirtinamas ir laikomas kumpis namuose, bare ar restorane. Šie stovai yra gaminami iš labai atsparių medžiagų, todėl tinkamai jos saugant, tarnaus visą gyvenimą. Svarbu palaikyti juos švarius.

 

  • Kumpio laikiklio charakteristikos: svarbiausia tai laikiklio stabilumas. Neįmanoma gerai atpjauti kumpio, jeigu stovas, ant kurio uždėtas kumpis, lengvai pajuda iš vietos. Ko didesnis yra stovo pagrindas, tuo stabiliau jis stovės. Kita vertus, taip pat reikia atkreipti dėmesį į tvirtinimo smaigą, iš vienos pusės, kuo daugiau smaigų, tuo tvirčiau laikysis kumpis, o iš kitos pusės, tuo daugiau skylių mes jame padarysime, o to, pasak kai kurių specialistų reikėtų vengti.

Jeigu jūs jau įsigijote gerą kumpio peilį, kumpio laikiklį ir gerą galąstuvą - jūs turite viską, ko reikia, norint namuose turėti vytintą „serrano“ kumpį.

Tags: Serrano kumpįs