Viskas apie fuet dešrą Kas tai?

Sukurta ElPozo on 30 spalis 2018
Fuet dešra tai tipiškas ispanų virtuvės mėsos gaminys. Šis mėsos gaminys yra kilęs iš Katalonijos, bet yra populiarus ne tik toje vietovėje, bet ir kituose Ispanijos regionuose.

fuet 

Iš kur atsirado fuet dešra?

Galimai, šis gaminys yra kilęs iš romėnų eros, šios dešros gamyboje specializuojasi Katalonijoje ir Pirėnuose. Katalonų kalboje žodžio "fuet" reikšmė yra botagas arba rykštė. Jo pavadinimas yra tiesiogiai susijęs su gaminio dydžiu ir forma, nes fuet dešra yra tiesi, apvali ir šiek tiek priplota bei yra maždaug 35 mm skersmens.

 

Lyginant su kitomis mėsos gaminių rūšimis, fuet dešra labiausiai panaši į longanizą ir salchichon dešras, bet nuo jų skiriasi dydžiu. Pagal storį, išdėsčius jas nuo storiausios iki ploniausios būtų taip: salchichon, longaniza, fuet. Taip pat nuo storio priklauso ir vytinimo laikas, kuo storesnis mėsos gaminys, tuo ilgiau jis gaminamas, fuet dešros gamybai reikia mažiausiai laiko.

 

Bet, kas yra fuet dešra?

 

Tai mėsos gaminys daromas iš kiaulienos, kurios gamybai įprastai yra naudojama liesa kiaulienos mėsa ir nedidelis lašinių kiekis, skoniui ir tekstūrai suteikti, kurie pagardinami druska, ir kai kuriais atvejais dar ir pipirais. Ispanijoje fuet dešra taip pat gali būti vadinama "espetec", "tastet" arba "secallona" (originalūs pavadinimai vartojami Ispanijos teritorijos regionuose).

 Test: Sekate Viduržemio jūros regiono gyvenimo būdą?

Kaip valgyti?

 

Fuet dešra yra pjaustoma storais griežinėliais, apie 0,5 cm storio ir valgoma kaip aperityvas bet kokiu dienos metu. Ispanijoje fuet dešros tapos yra tipiškas aperityvas pateikiamas baruose prie užsakyto gėrimo.

 

Su ko geriausia valgyti fuet dešrą

 

Fuet dešra labiausiai tinka prie nepakeičiamų ispanų virtuvės produktų: duonos su truputėliu pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus. Taip pat fuet dešros tapa puikiai tiks prie taurės vyno ar alaus bokalo bare. Nors žinoma fuet dešrą tinka valgyti ir pačią vieną.

Tags: ElPozo, Fuet

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite