Susipažinkite su keisčiausiais Ispanijos paplūdimiais, kuriuos siūlome aplankyti rugpjūčio mėnesį

Sukurta ElPozo on 09 rugpjūtis 2021

Ankstesniame straipsnyje mes siūlėme Jums kiek kitokį būdą pasimėgauti mūsų pakrantėmis, tai yra, praleisti atostogas ne tik deginantis saulėje, bet taip pat ir pasivaikščioti bei pažinti mėlynuosius takus šalia mėlynos spalvos vėliavos paplūdimių. Norėtume pratęsti šią temą ir pristatyti Jums keletą išskirtinių Ispanijos paplūdimių. Kaip jau minėjome, tai nėra tipiški paplūdimiai su gultais ir kėdėmis šalia viešbučio, bet priešingai, kiek retesni, keistesni bei stebinantys paplūdimiai gamtos apsuptyje, atokiau nuo labiausiai turistų lankomų vietovių. Jie yra tarsi užslėpti, kadangi randasi sunkiai pasiekiamose vietose, pavyzdžiui, tarp uolų arba neretai jų net nėra pažymėtų žemėlapiuose, tad apie jų egzistavimą dažnai žino tik vietiniai. Taigi, ar norite daugiau sužinoti apie šiuos paslaptingus paplūdimius? Ir taip, jeigu klausiate, galime patvirtinti, kad jie tikrai egzistuoja. Žemiau pateiksime nedidelį tokių paplūdimių sąrašą, kuriame trumpai aptarsime mūsų favoritus, tačiau jei susidomėjote ir norite pamatyti daugiau tokio tipo paplūdimių, kviečiame apsilankyti kaimo turizmo svetainėje: escaparadarural.com

Atminkite, atvykus čia, būtina laikytis visų nustatytų apribojimų bei saugumo reikalavimų. Turime nepamiršti, kad ši pandemija dar neįveikta, todėl turime ir toliau elgtis atsakingai tiek dėl mūsų pačių, tiek dėl kitų saugumo.


rare-spanich-beaches-2-elpozo

 

Gulpiyuri ir Cubijeru – Astūrijos paplūdimiai, kurie išnyksta

Gulpiyuri ir Cubijeru paplūdimiai Astūrijoje, kurie vis kas kelias valandas atsiranda ir tarsi vėl išnyksta, šį reiškinį galima pamatyti potvynių ir atoslūgių metu. Gulpiyuri bei Cubijeru paplūdimius ir jūrą skiria akmeninė siena, tačiau potvynių metu per vidinį kanalą įteka vanduo ir tokiu būdu užlieja šiuos paplūdimius.

Catedrales paplūdimiai, esantis Lugo

Tikrasis šių paplūdimių pavadinimas yra „Šventieji vandenys“(isp.„Augas Santas“), tačiau visi juos vadina Catedrales paplūdimiais. Šie paplūdimiai randasi tarp uolų, kurių aukštis siekia net 30 metrų, todėl juos galima aplankyti tik atoslūgio metu.

Rodas paplūdimys Pontevedroje

Įspūdingas „Karibų jūros stiliaus“ paplūdimys, esantis fantastiškose Cíes salose, į kurias galima patekti tik laivu.

Cala Macarelleta Menorkoje

Paslaptis, kuri ilgą laiką buvo labai gerai saugoma ir tik visai neseniai atskleista. Mažytis paplūdimys, bet galima sakyti rojaus kampelis, paslėptas saugomoje ypatingos svarbos vietoje, pietinėje Ciutadella pakrantėje.

rare-spanich-beaches-elpozo


Torrent de Pareis Maljorkoje

Įspūdingas paplūdimys, tarp natūraliai susiformavusių Serra de Tramuntana uolų. Prie upės žiočių pasirodo šis nuotabus paplūdimys, tačiau jį pasiekti nėra taip lengva, automobiliu gero privažiavimo nėra, tenka važiuoti ilgą laiką serpentinais, bet nenusiminkite, taip pat ją galima pasiekti laivu.

Mėlynasis šulinys Burgoso mieste

Tai ne paplūdimys, o įlanka, kylanti į kalną, su tyru, krištolinio skaidrumo lediniu vandeniu Kovaneros šaltinyje, iš kurio išteka Rudrono upė. Nuostabi vieta patyrinėti urvus ir panardyti.

Atlantis paplūdimys Ibizoje 

Tai senas karjeras, paverstas gražia įlanka, kurią pasiekti gana sudėtinga. Tai galima padaryti per smėlio atkarpą, bet perspėjame, kad reikia įdėti nemažai pastangų norint patekti į šį paplūdimį.

 

Norime pabaigti mūsų straipsnį gastronomine rekomendacija. Šiose kelionėse patogiausia pasiimti su savimi mūsų „Tapas El Pozo“ ir gardųjį „Fuetec“. Jei vyksite į šiuos paplūdimius, daug judėsite, ilgai vaikščiosite, todėl energijai atgauti rekomenduojame įsidėti keletą skanių ir sočių sumuštinių iš serrano kumpio, chorizo dešros, saliamio ar fuet su pomidorais ir alyvuogių aliejumi. Be to, nepamirškite kad jie ne tik skanūs, bet ir labai maistingi, garantuojame, kad suteiks jums energijos visai dienai. Ir nepamirškite, labai svarbu įsidėti daug vandens, nes Ispanijoje rugpjūčio mėnesį temperatūra stipriai pakyla, karščiai būna nepakeliami, dėl šios priežasties patariame nuolat gerti vandenį ir tokiu būti užkirsti kelią dehidratacijai.

 

elpozo-tapas-several

 

Tags: tapas elpozo, ispanų gastronomija, ispaniška virtuve, turizmas Ispanijoje

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite