Kviečiame susipažinti su Ispanijos mėlynaisiais takais bei aplankyti juos liepos mėnesį

Sukurta ElPozo on 27 liepa 2021

Kaip žinote, paplūdimiuose mėlynos spalvos vėliavos, patvirtinančios jų aukštą kokybę, yra labiausiai vertinamos bei pripažįstamos turistų ir lankytojų. Kadangi šie paplūdimiai ne tik atitinka itin aukštus jų kokybės reikalavus, bet ir išsiskiria pateikiama labai tikslia bei naudinga aplinkos, vandens kokybės, saugos bei teikiamų paslaugų informacija.

senderos_azules_spain_elpozo_alimentacion

Naudodamiesi šia informacija, mes Jums norime pasiūlyti dar vieną būdą pasimėgauti apsilankymu Ispanijoje, atokiau nuo maudymosi bei kaitrios saulės spindulių perpildytuose paplūdimiuose, kurie šiais vasaros mėnesiais pasižymi itin dideliu atvykstančių turistų srautu, norinčiu pasidžiaugti šiluma bei saulės spinduliais. Ką manote apie pasivaikščiojimą ar žygį gamtos apsuptyje? Pagalvosite, žygiai vasaros įkarštyje? Teisingai! Patiksliname: ką manote apie pasivaikščiojimą ir lengvą žygį ten, kur ne taip karšta? Mes Jums norime rekomenduoti maršrutus su vandens šaltiniais gryname ore. Tai yra gerai žinomi mėlynieji Ispanijos takai (isp.Senderos Azules de España), kurie prasideda įvairiausiuose paplūdimiuose ir uostuose arba praeina kirsdami juos, visada pažymėtus mėlynomis vėliavomis.



Atminkite, kad ši pandemija dar nėra įveikta, todėl turime ir toliau elgtis atsakingai tiek dėl mūsų pačių, tiek dėl kitų saugumo.

Kas ir kokie yra mėlynieji Ispanijos takai?

Šis „apdovanojimas“ pagerbia pakrančių savivaldybes už pastangas atkurti senuosius pakrančių takus ir kelius, pritaikant ir paverčiant juos idealiomis vietomis sportui, pasivaikščiojimams, mokymuisi ar panaudojant juos kaip rekreacines zonas.


senderos_azules_spain_elpozo

 

Šie pakrančių takai turi atitikti daugybę reikalavimų, kurių pagrindinis tikslas išsaugoti ir pagerinti aplinkos sąlygas bei saugos normas. Kriterijai yra pagrįsti informacija, nurodančia kelių ir įvairių maršrutų ypatybes, ženklus ir infrastruktūrą, gamtinę ir kultūrinę vertę bei viešą naudojimą.

Šiuo metu mėlynuosius takus galite rasti Galicijoje, Astūrijoje, Kantabrijoje, Katalonijoje, Valensijoje, Andalūzijoje, Mursijoje ir Estremadūroje.

 

Čia pateikiame Jums nedidelį šių puikių takų sąrašą:

- Sendero Novo Sancti-Petri, Chiclana de la Frontera (Kadisas), lygiagrečiai La Barrosa paplūdimiui, ant kopų.

- Sendero Doñana Sur, Almonte (Huelva), apimantis visą Matalascañas miesto teritoriją.

- Sendero Navia (Asturias) palei Barayo upės krantą iki paplūdimio.

- Kelias į Quejo paplūdimį (Arnuero, Cantabria), nuo Sable paplūdimio per žolynus ir uolas.

- Edukacinis pakrantės takas palei Saler paplūdimį (Valensija), per Albuferos gamtos parką.

- Sendero Costa Da Morte (Galicija), kylantis į Blanco ir Cabo kalnus bei Vilano švyturį.

- Camí D’Es Comú takas (Balearų salos), Albuferos gamtos parke.

- Sendero San Cristóbal de la Laguna (Kanarų salos) pažinti geriausias Tenerifės šiaurinės pakrantės vietoves.

 

Jei šis pasiūlymas iš El Pozo Alimentación Jums pasirodė patrauklus ir Jūs norite pasimėgauti šia vasara Ispanijoje kitaip, kviečiame jus pasiskaityti išsamesnę informaciją apie visus siūlomus aplankyti takus oficialioje svetainėje www.senderosazules.org. Be abejo, esame tikri, kad ši informacija Jums padės pagaliau atrasti savo idealią vietą atostogoms.

 

Pabaigai supažindinsime Jus su gastronominėmis rekomendacijomis: mūsų gardžios „El Pozo Tapas“ užkandžiai su serrano kumpiu, chorizo dešra ir saliamiu, idealiai tinkantys paplūdimiui ar žygiui. Pusryčių metu pasisemkite jėgų su skrudintos duonos riekele su kumpiu ir pomidorais, kartu su stikline sulčių ar kavos puodeliu. Nuo ryto iki popietės – nedidelis sumuštinukas arba stiprus sumuštinis iš serrano kumpio, chorizo dešros, salchichón dešros arba salamio su sūriu ir šviežio pomidoro griežinėliais bei salotomis. Skanu, sveika ir užkraus energijos visai dienai.

el-pozo-tapas-several

 

Tags: Ispanijos tradicinė virtuvė, ispanija, ispaniška virtuve, turizmas Ispanijoje

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite