Sužinokite daugiau apie sausio mėnesį švenčiamą San Sebastiano būgnų festivalį „Tamborrada“  bei kitas Ispanijos šventes

Sukurta ElPozo on 26 sausio 2021

Suprasdami susiklosčiusią dabartinę situaciją, kurią patiriame dėl mus užklupusios pasaulinės pandemijos, per ElPozo Alimentación tinklaraštį norėtumėme Jums daugiau papasakoti apie savo šalį: mūsų miestus, papročius, pagrindines šventes ir, žinoma, mūsų gastronomiją.

Kiekvienų metų pradžioje, sausio mėnesį, jau pasibaigus kalėdiniam laikotarpiui bei didžiosioms metų šventėms, kai kurių Ispanijos miestų gyventojai toliau mini tradicines šventes, būdingas daugeliui Ispanijos regionų. Kiekviena iš jų pasižymi skirtinga tematika, vienos yra kiek populiaresnės nei kitos, bet vienaip ar kitaip, jos yra vertos dėmesio ir turėtų būti įtrauktos į kiekvieno kalendorių. Dabar, kai jau pagaliau atsisveikinome su praėjusiais ir įžengėme į Naujuosius metus, kai jau greitai galėsime pamiršti visus apribojimus ir draudimus, atsiradusius pandemijos metu, tikime, kad per šį laikotarpį padidėjęs noras keliauti bei pasimėgauti Ispanijos virtuve yra ženkliai išaugęs.

feast_days_january_spain

Svarbiausių sausio mėnesio švenčių Ispanijoje eiliškumo tvarka:

San Antonijaus Abado ir velnio šventė Sa Pobla mieste, Maljorkoje

Ji švenčiama sausio 16 ir 17 dienomis visuose Maljorkos miestuose, išskyrus Palmą. Žmonės šoka apie laužo ugnį, kuri yra kaip apsivalymo, gėrio ir pergalės prieš blogį simbolis. Per šią šventę yra labai populiaru atsivesti į bažnyčią augintinius ir juos palaiminti.


„Tres Tombs“ festivalis Igualadoje, Barselonoje

Sausio 19 dieną švenčiamas šis itin didelio turistų dėmesio sulaukęs festivalis, vienas iš seniausių šalyje, nenutrūkstamai rengiamas dar nuo 1822 metų. Jo metu vežimai su įvairiais personažais, pagerbiantys senovės amatus, tris kartus apsuka ratą aplink šventyklą, nes buvo tikėta, kad ji padės apsaugoti žirgus ir riterius ištisus metus.


Jarramplas de Piornal festivalis, Caceres

Viena iš žinomiausių švenčių Estremadūroje, kuri yra minima sausio 19-20 dienomis. „Jarramplas“ yra personažas, pasipuošęs kabančiomis įvairiausių spalvų juostelėmis, kurį kaimynai vejasi mėtydami į jį daržoves ir kitus žalumynus, nes buvo sakoma, kad šis veikėjas buvo vagis.


San Sebastiano Tamborrada

Turbūt žinomiausias, labiausiai rodomas ir visur aptariamas festivalis, kuris taip pat švenčiamas sausio 19-20 dienomis. Miestą grupėmis apkeliauja 125 būgnininkai: uniformuota Napoleono armija muša būgnus, o virėjai ir vandens nešėjai pritaria jiems su statinėmis.

 

Tradiciniai_ispaniški_patiekalai_kumpiu_chorizoPaspauskite ant nuotraukos ir parsisiųskite receptus su chorizo dešra


Kadangi šiuo metu negalima saugiai keliauti, todėl neįmanoma paragauti ir ispaniškų patiekalų su kumpiu ar chorizo dešra, bet mes Jus norime pradžiuginti ir tuo pačiu priminti keletą tipiškų ispaniškų patiekalų, kurie puikiai pasitarnaus kovai su šalčiu ir juos galėsite pasigaminti būdami namuose. Tokiu būdu tarsi virtualiai aplankysite Ispaniją ir pasimėgausite Madrido troškiniu su serrano kumpio gabaliukais, lęšiais su chorizo dešra, Astūrijos fabada su chorizo dešros griežinėliais, troškintais žarnokais su chorizo dešra, česnakų sriuba su serrano kumpiu, supjaustytu smulkiais gabaliukais arba bulvėmis pagal Riochos regiono receptą su chorizo dešra.

 

tostada-tomate-jamon

chorizo-skilandis


* Švenčių nuotraukų archyvas:

 

Tags: ispanija, ispanų gastronomija, ispaniškos gastronomijos produktais, turizmas Ispanijoje

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite