Tradiciniai ispaniški patiekalai su kumpiu ir chorizo dešra kovai su žiemos šalčiu

Sukurta ElPozo on 13 lapkritis 2020

Ispanija yra viena iš tų šalių, kuri nepasižymi šaltu klimatu, priešingai, čia dažniausiai visus metus dominuoja gana šiltas, saulėtas oras, ypatingai Viduržemio jūros pakrantėje. Jei planuojate žiemos laikotarpiu aplankyti šiaurinę ar centrinę Ispanijos dalį, turime Jus įspėti, kad ten šaltis yra jaučiamas kiek stipriau. Dėl šios priežasties nuo senų senovės ten metai iš metų buvo gaminami šiek tiek kaloringesni patiekalai bei jų alternatyvos, padedančios greičiau sušilti šaltuoju metų laikotarpiu atliekant lauko darbus. Šie patiekalai išliko populiarūs visoje šalyje ir iki šių dienų. Be to, jie suteikia ne tik papildomos energijos, bet ir galime garantuoti, kad šie patiekalai yra labai skanūs ir sotūs bei jų niekada netrūksta ant ispaniško stalo, gaminami mažiausiai porą kartų per mėnesį.

 Tradiciniai_ispaniski_patiekalai_kumpiu_chorizo


„El Pozo Alimentación” atsakingai rūpinamės mėsos gaminiais, esame didžiausi jų fanai, todėl norime Jums pasiūlyti išbandyti populiariausius Ispanijos gastronomijos patiekalus kovai su žiemos šalčiu. Čia labai svarbią vietą užima serrano kumpis ir chorizo dešra, kurie suteikia patiekalams subtilų ir nepakartojamą skonį.

 

Populiariausi ispaniški patiekalai su kumpiu ir chorizo dešra kovai su žiemos šalčiu

Madrido troškinys (isp.Cocido madrileño)

Troškinys, kurio pagrindinis ingredientas yra avinžirniai, troškinami su įvairiomis daržovėmis, mėsa, kiaulienos šonine ir kraujine dešra, šviežia chorizo dešra ir kubeliais pjaustytu serrano kumpiu.

cocido_chorizo_elpozo 

 

Lęšiai (isp.Lentejas)

Kitas troškinys, kurio pagrindinis produktas yra lęšiai, gaminamas kartu su daržovėmis, bulvėmis ir chorizo dešra, kuri atlieka pagrindinį vaidmenį šiame recepte. Taip pat rekomenduojame įdėti keletą didesnių gabaliukų kraujinės dešros bei kumpio.

lentejas_chorizo_elpozo 

 

Astūrijos pupelių troškinys (isp.Fabada asturiana)

Pagrindinis šio patiekalo ingredientas yra pupos (isp.fabes), didžiosios baltosios pupelės, troškintos su kiaulienos lašinukais, kumpio kaulu ir, žinoma, chorizo dešra ir kraujine dešra.

fabes_chorizo_elpozo 

 

Troškinti žarnokai (isp.Callos a la madrileña)

Patiekalas, kuris yra gaminamas iš jautienos, svogūno, česnako ir pomidorų padažo. Šis troškinys neįsivaizduojamas be chorizo ir kraujinės dešrų.

callos_chorizo_elpozo 

 

Česnakų sriuba (isp.Sopa de ajo)

Sriuba, gaminama iš pasenusios duonos, kiaušinio, česnako ir paprikos miltelių. Valgio metu į lėkštę paprastai yra įdedama serrano kumpio gabaliukų.

sopa_ajos_elpozo 

 

Bulvės pagal Riochos regiono receptą (isp.Patatas a la riojana)

Pagrindiniai šio recepto ingredientai yra bulvės su svogūnu, taip pat paprikos choriceros, česnakas ir chorizo dešra, supjaustyta stambiais griežinėliais.

patatas_riojana_elpozo copia 

 

Jei norite pasigaminti bet kurį iš aukščiau minėtų patiekalų, primename, kad dauguma iš jų yra įtraukti į mūsų receptų knygą su chorizo dešra, kurią galite parsisiųsti paspaudę ant nuorodos apačioje.

RECETAS CHORIZO LT

chorizo_sarta_elpozo

 

Tags: jamon serrano, ispaniška chorizo dešra, ispanų gastronomija, ispaniška virtuve

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite