Karnavalas Ispanijoje ir kitos dėmesio vertos šventės vasario mėnesį

Sukurta ElPozo on 19 vasaris 2021

Mes norime toliau Jus pažindinti su mūsų šalimi bei daugiau papasakoti ir pasiūlyti, ką galėtumėte nuveikti Ispanijoje, kai tik situacija pagerės ir galėsite čia atvykti. Žinoma, šiuo metu nėra pats tinkamiausias metas keliauti dėl siaučiančios pandemijos, tačiau nenuliūskite, juk galima ir mes Jums siūlome jau iš anksto pradėti planuotis savo būsimas keliones. Netgi galime teigti, kad dabar pats metas tai daryti! Dėl šios priežasties, iš El Pozo manome, kad visada galima pasižvalgyti į įvairias kelionių kryptis ir jas pasižymėti ateičiai, kai jau bus galima keliauti. Tokiu būdu būsite jau iš anksto pasiruošę ir taip pat sužinosite daugiau apie įvairius Ispanijos festivalius bei gastronomiją.

february_spain_fest

Akivaizdu, kad vasario mėnuo yra tapęs įspūdingų karnavalų mėnesiu, daugybės linksmybių ir švenčių mėnuo, tačiau negalime pamiršti, kad Ispanijoje be šių karnavalų yra ir kitų populiarių švenčių:

Apsėstoji (isp.La Endiablada)

Vienas iš seniausių festivalių, švenčiamų Ispanijoje, Almonacid del Marquesado (Kuenka), šventosios Candelaria ir San Blas garbei. Minimas vasario 1-3 dienomis, kuriame 130 velnių eina gatvėmis, pasikabinę ant nugaros didelius karvių varpus iki tol, kol prasideda šventųjų procesija.

Jei turite galimybę pamatyti šį reginį, nepamirškite, kad taip pat galite paragauti ir tipiško vietinio patiekalo: duonos trupinių su chorizo dešra ir kiaušiniu (isp.las migas con chorizo y huevo).

migas_huevo_chorizo_elpozo

Telyčios vakarėlis (isp.Fiesta de la vaquilla)

Šios šventės metu jaunuoliai iš Colmenar Viejo miesto Madride persirengia telyčiomis ir šokdami eina per gatves iki didžiosios aikštės. Ji švenčiama vasario 2 dieną.

Jei atvyksite į Madridą, nepraleiskite progos paragauti garsiojo Madrido troškinio (isp.cocido madrileño) ar troškintų žarnokų su chorizo dešra (isp.callos con chorizo). 

Maurai ir krikščionys (isp.Moros y Cristianos)

Labai laukiama šventė daugelyje Ispanijos regionų. Viena iš labiausiai žinomų rengiama Bokairente, Valensijoje, Sant Blai garbei, kuriame iššaunami fejerverkai, groja daug muzikos ir pilna įvairiausių paradų, skirtų reprezentuoti dialogą tarp maurų ir krikščionių. Švenčiama vasario mėnesį 5-9 dienomis. 

Jaučio karnavalas (isp.Carnaval del toro)

Koridos festivalis, kuriame jaučiai yra paleidžiami į siauras, akmenimis grįstas Rodrigo miesto, esančio Salamankoje, gatves, minimas nuo vasario 5 iki 9 dienos.

Šioje provincijoje taip pat turėsite galimybę paragauti dar vieno tipiško patiekalo su chorizo dešra ir kumpiu: mėsos pyrago (isp.el hornazo).

hornazo

Karnavalas – populiariausias festivalis vasario mėnesį.

Festivalis trunka beveik visą vasario mėnesį, yra švenčiamas visoje šalyje su įvairiais paradais, kuriuose skamba satyriškos dainos ir pasirodo daugybė šokių grupių.

Be abejo, svarbiausias ir pats populiariausias yra Kanarų salų karnavalas, labai spalvingas ir įspūdingas dėl savo elegantiškų ir įvairiaspalvių kostiumų, paradų ir garsių konkursų. Su šiuo karnavalu populiarumu gali varžytis tik Kadiso karnavalas, kuriame viskas yra labiau pateikta per humoro prizmę. Visi karnavalo dalyviai, persirengę įvairiausiais kostiumais, užkrečia pakilia nuotaika jo žiūrovus, skleisdami didį džiaugsmą ir skardų juoką Kadiso gatvėse, kartu su chorų paradais, satyriškomis dainomis ir šokėjų grupėmis, žinoma, nepamirštant ir garsiojo konkurso.

Taip pat verta paminėti Aguilos karnavalą Musijoje ir Vinaroso karnavalą Kasteljone.

 

Nors vasario mėnesį yra daug daugiau švenčių bei populiarių vakarėlių, mūsų tikslas buvo aptarti tik pačias populiariausias ir žinomiausias.

Galiausiai, nepamirškite pasidomėti mūsų labai turtinga gastronomija, į kurią daugumoje Ispanijos miestų dažnai įtraukiami tokie produktai kaip kumpis, chorizo dešra ir salchichón dešra ir dar daug kitų įvairių receptų ir pasiūlymų, kaip juos galėtumėte paragauti.

huevos_rotos


* Švenčių nuotraukų archyvas:

Tags: Ispanijos, ispanija, ispanų gastronomija, turizmas Ispanijoje

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite