Atraskite Sevilijos Balandžio mėn. mugę

Sukurta ElPozo on 12 balandis 2024

Sevilijos Balandžio mėn. mugė yra tradicinė šventė, kuri kasmet vyksta vieną savaitę balandžio mėn. Andalūzijos sostinėje Sevilijoje. Tai yra Ispanijos kultūros pavyzdys, kur muzika, šokis ir gastronomija susijungia ir tampa pagrindiniais veikėjais.

Šventė vyksta pavasarį, dvi savaites po Velykų Sekmadienio. Ji prasideda žinomu „alumbrao“ - tūkstančiai šviesų įžiebiamos po tūkstančių žmonių žvilgsnių, kurie kiekvienais metais lanko mugę ir apšviečia mugės vietą. Ši vieta, žinoma kaip „Feria Real“, šią savaitę pavirsta pilna stendų ir pramogų suaugusiems ir vaikams. Per dieną lankytojai gali pasivaikščioti gatvėmis, papuoštomis lampionais, muzika, šokiais ir skaniu maistu.

 Šios tradicijos dalis yra stebėti moteris su flamenko suknele, su raižytomis sijonais, ryškiais spalvomis ir įdomiais raštais (tradiciniai taškeliai). Jų išvaizdą papildo rožės ir gvazdikėliai, kuriuos dažnai deda į plaukus. Vyrų pasirinkimas yra trumpas kostiumas su baltu marškinėliais, striuke ir skrybėle. Dabar trūksta tik seviljanų, Andalūzijos mugės dainų, kad galėtumėte pasimėgauti šokiais.

Kaip ir kiekvieno gerai iškilmingo Ispanijos švenčiavimo metu, Sevilijos Balandžio mėn. mugėje atskleidžiamas jos gastronomijos geriausias pusė. Šeštadienį vakare, tiesiai prieš oficialų „alumbrao“, vyksta „Pescaíto“ - tradicija, kurioje kabinetų nariai ir šeimos susirenka vakarieniauti kepta žuvis „Real de la Feria“.

Mes mėgaujamės įvairių gėrimų gausa, nuo Ispanijos vynų iki žinomo sangrijos. Konkrečiai šiomis dienomis geriami regioniniai vynai, tokie kaip Manzanilla arba Fino de Jerez. Negali nepasirodyti garsusis rebujito, pagamintas iš šių vynų, gazuoto vandens, mėtų ir daug ledo. Šis labai gaivus gėrimas puikiai tinka kovai su karščiu ir pilnavertiškai mėgautis švente.

Kalbant apie šios savaitės tipinį maistą, visuose stenduose galima rasti įvairių dešrelių, tokių kaip Serrano kumpis, chorizo ir salchichón, užkandžiai tokie kaip ispaniškas bulvių blynas ir saldumynai, toki kaip churros su šokoladu.

Kviečiame suteikti jūsų patiekalams ispanišką atspalvį šiomis dienomis, mėgaujantis šventiniu namų atmosfera. ElPozo produktai puikiai tinka šiai tradicijai švęsti, o jų skonis jus perves į Sevilijos mugę. Pasiimk „Tapas de España mix“ rinkinį ir Vytintas Serrano Kumpis proga, ir mėgaukis tikru Ispanijos skoniu!

 luminous-garland-346848_640

 

Tags: ElPozo, tapas elpozo, Serrano Kumpis

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite