12 sėkmės vynuogių Naujųjų metų išvakarėse

Sukurta ElPozo on 20 gruodis 2023

Viena Naujųjų metų išvakarių tradicija Ispanijoje siekia jau kelis dešimtmečius. Kaip ir visas pasaulis, mes mėgstame švęsti paskutinę metų naktį. Be to, mums patinka tai daryti ypatingu būdu ir mūsų tradicija jus nustebins – valgant dvylika sėkmės vynuogių. Šis paprotys kilo XX a. pradžioje ir simbolizuoja klestėjimą, kurio linkime ateinančių metų mėnesiams.

Gruodžio 31 d. naktį susiburiame su savo artimaisiais ir visi kartu vakarieniaujame, prisimindami praėjusius metus ir linkime viso ko geriausio ateinantiems metams. Ant mūsų stalų negali trūkti gerų dešrų, kurios gali būti jūsų mėgstamiausios „Fuetec“: vytinta ispaniška dešra „Fuetec“, vytinta ispaniška dešra „Fuetec trufa“, vytinta ispaniška dešra „Iberico“ ir skanūs vytinto ispaniško kumpio „Serrano“ griežinėliai.

Artėjant vidurnakčiui, pradedame jaudintis. Ne tik dėl įprasto metų pasikeitimo, bet ir dėl to, kad atėjo ta ilgai laukta dvylikos vynuogių valgymo su laikrodžio dūžiais akimirka. Procesas – paprastas, bet simboliškas. Kiekvienas laikrodžio dūžis reiškia, kad reikia suvalgyti vieną vynuogę, iki kol bus suvalgyta iš viso dvylika vynuogių, kurios simbolizuoja gerus palinkėjimus kiekvienam naujų metų mėnesiui. Itin svarbu parinkti mažas ir saldžias vynuoges, nes greitas jų valgymo tempas prideda šiam ritualui emocijų.

Madridas, Ispanijos sostinė, virsta šios tradicijos centru. Garsioji Puerta del Sol aikštė – vieta, kur pasitikti Naujųjų metų susirenka tūkstančiai žmonių. Tačiau švenčiama ne tik Madride. Visų Ispanijos miestų aikštės ir kitos viešosios erdvės prisipildo šeimų ir draugų, visi su savo vynuogėmis, pasiruošę kartu sutikti Naujuosius metus.

Dvylikos vynuogių magija dar labiau plečiasi. Tiesioginė šio papročio transliacija tapo ir televizijos tradicija. Šeimos susirenka prie televizorių ekranų sekti atgalinio skaičiavimo, namuose jausdami panašias emocijas kaip ir švenčiančiųjų aikštėje.

Taigi, dvylikos vynuogių valgymas Naujųjų metų išvakarėse yra daugiau nei tradicija – tai prasmės ir emocijų kupina šventė. Ji tapo bendra patirtimi, jungiančia visą šalį ir užpildanti gerais palinkėjimais paskutiniąją metų naktį.

Lituano

 

Tags: ElPozo, Navidad

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite