Ispanija - skonių šalis: pietūs ir rytai (1 dalis)

Sukurta ElPozo on 26 kovas 2024

Per ateinančius kelis mėnesius keliausime po Ispaniją per jos gastronomiją. Visi žinome ispanišką omletą, vytintą serrano kumpį, churros ir, žinoma, sangriją. Tačiau ispanų virtuvė neapsiriboja vien tuo.

Šią kelionę pradedame Ispanijos pietuose ir rytuose, kur randame autentišką Viduržemio jūros regiono skonį.

Andalūzija: pusiasalio pietūs jūsų lėkštėje

Andalūzija kupina skonių, pasižymi labai įvairiapusiška ir išbaigta gastronomija. Jei reikėtų išskirti autentiškiausius jos patiekalus, tai būtų keptas mažas žuvaitės (isp. pescaíto frito) (privalote jo paragauti paplūdimio bare!), ir gazpacho: šalta pomidorų, agurkų ir pipirų sriuba, puikiai tinkanti karščiui. Labai panaši į gazpacho yra salmorejo, šiek tiek tirštesnė, nes gaminama su duona, o ant viršaus dedamas kietai virtas kiaušinis ir vytintas serrano kumpis.

Mursija: tradicinis Mursijos turgaus sodas

Mursijoje mus pasitinka zarangollos - cukinijų, kiaušinių ir svogūnų mišrainė, atspindinti regiono paprastumą ir šviežumą. Žiemą negalima praleisti michirones - troškinio iš džiovintų pupelių, paprikos, kumpio, vytinta chorizo dešra ir šoninės. Iš čia ElPozo gaminamos geriausios dešrelės. 

Valensija: daugiau nei paelja

Toliau keliaujame į Valensijos regioną, iš kurio kilusi paelja (isp. paella). Tradicinė Valensijos paelja ruošiama iš triušienos, vištienos ir daržovių, tačiau yra daugybė jos atmainų. Fideuá - tai į paelją panašus patiekalas, kuriame vietoj ryžių naudojami makaronai. Taip pat reikia paminėti horchatą - gaivų gėrimą, gaminamą iš tigro riešutų.

Katalonija: naujovės ir tradicijos prie katalonų stalo

Pirmasis mūsų siūlomas patiekalas yra butifarra con mongetes - šaltiems mėnesiams skirtas troškinys su tipiška kataloniška dešra. Žiemai taip pat puikiai tinka kalcotai su romesco padažu, ant grotelių kepti pavasariniai svogūnai. Desertui būtinai paragaukite kataloniško kremo.

Geriausiais ispaniškais skoniais su ElPozo produktais galite mėgautis ir namuose: vytintas serrano kumpis yra tikras hitas, o jei prie jo paragausite vytinta ispaniška dešra 'fuet ispanų', jausitės tarsi Ispanijoje neišėję iš namų.

Turistas en Andalucía

 

Tags: ElPozo, tapas elpozo, ispanų gastronomija, ispaniškos gastronomijos produktais

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite