Viduržemio jūros dieta Ispanijoje

Sukurta ElPozo on 08 lapkritis 2018

Viduržemio jūros dieta, tai mitybos būdas, būdingas šalims priklausančioms Viduržemio jūros regionui, tokioms kaip Ispanija, Portugalija, Marokas, Graikija, Italija, Kipras ir Kroatija. Ši dieta nuo 2013 metų yra įtrakta į UNESCO reprezentatyviojo žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą, todėl, kad Viduržemio jūros dieta susideda ne tik iš maisto produktų, tai yra skirtingas gyvenimo būdas. Pavyzdžiui, Viduržemio jūros baseino šalyse kasdien valgyti kartu yra vienas iš veiksnių sustiprinančių šeimos ir bendruomenes grupės ryšius.

Viduržemio jūros dieta Ispanijoje 

Viduržemio jūros dieta, tai nėra dieta tiesiogine prasme, tai yra, jos negalima lyginti su tokiomis dietomis kaip Dukano dieta ar Keto dieta. Viduržemio jūros dieta tai tiesiog skirtingas valgymo, gyvenimo stiliaus būdas. Ją sudaro skanūs ir sveiki maisto produktai, kurių tarpe alyvuogių aliejus užima pagrindinę vietą.

 

Visu pirma, jeigu norite valgyti pagal Viduržemio jūros dietą, turite pašalinti iš savo raciono visus riebalus, išskyrus alyvuogių aliejų, gana gaminti maistą naudojant saulėgrąžų, kokosų aliejus, sviestą, taukus ir kitus riebalus. Alyvuogių aliejus, dėl jo sudėtyje esančių vitamino E, beta-karotino ir sočiųjų riebalų rūgščių, apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų.

 

Maisto produktai sudarantys Viduržemio jūros dietą:

 

-Alyvuogių aliejus

-Daug žuvies (geriausia riebiosios žuvys)

-Džiovinti vaisiai ir riešutai

-Sezoninės daržovės

-Vaisiai (pagrindinis desertas)

-Grūdiniai maisto produktai (duona, makaronai ir ryžiai)

-Mėsa (raudonoji mėsa – tik nedideliais kiekiais)

-Prieskoninės žolelės

-Vynas

 Test: Sekate Viduržemio jūros regiono gyvenimo būdą?

Reikia stengtis valgyti 5 porcijas vaisių ir daržovių per dieną. Pilno grūdo grūdiniai produktai yra sveikesni, nes juose yra daugiau skaidulų. Taip pat, bent vieną kartą per dieną reiktų valgyti pieno produktus. Laikantis Viduržemio jūros dietos turėtumėte vartoti daug žuvies, ypatingai riebiųjų žuvų, kurių sudėtyje yra daug vitamino A ir D, tokių kaip sardinės, tunai, pelamidės ar ančiuviai. Džiovintų vaisių ir riešutų valgymas valgio metu ar tarp valgių taip pat dera.

 Parsisiųsti produktų katalogą

Pagerinkite savo sveikatą, laikantis Viduržemio jūros dietos. Be maisto produktų, sudarančių šią dietą, įvairovės, ji užkerta kelia hipertenzijai, sumažina širdies ligų riziką ir cukrinio diabeto riziką.

Tags: ElPozo, Sveikatos

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite