Tobulas patiekalas: ispaniška mėsa įdaryti cepelinai

Sukurta ElPozo on 12 birželis 2019

Mums labai patinka virtuvių sintezė, tad pristatome lietuvišką patiekalą su visiškai ispanišku ingredientu. Tas nuostabus derinys – tai čoriso dešra įdaryti cepelinai.

„Erasmus“ studentų dėka Ispanijoje pradėjo plisti tradicinis lietuviškas patiekalas – su grietinės padažu patiekiamas didelis bulvių kukulis, įdarytas malta kiauliena. Tai tikra šventė gomuriui – ir gardus, ir sotus valgis.

dumplings-3443993_1920 

Šis patiekalas labiau tinka esant šaltam orui, nuėmus bulvių derlių rudenį. Daugiau nei 150 metų senumo cepelinų receptas – tai tikra gastronominė klasika.

Lietuvos sostinės Vilniaus senamiestyje šio patiekalo galima paragauti bet kuriame bare ar restorane. Tačiau Ispanijoje turime pasigaminti jį patys namuose, nebent pasisektų rasti lietuviškų patiekalų restoraną.

Ispanijoje šį receptą šiek tiek pakeičiame: išverdame bulves, pridedame jų sunkos, tačiau naudojame kitokį įdarą – vietoj maltos kiaulienos dedame čoriso dešrą. Šis naujas akcentas patiekalui suteikia stipresnį, intensyvesnį ir daugiau rūkytą skonį.

Captura de pantalla 2019-05-24 a las 13.42.15

Gaminame taip: įdedame čorisą į keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus ir kepame ant vidutinės temperatūros ugnies. Čoriso dešrai apskrudus iš vienos pusės, ją apverčiame ir apskrudiname iš kitos pusės. Taip pat galima įpilti vandens, kad dešra per daug neapkeptų aliejuje. Iškeptą čorisą susmulkiname ir dedame į virtų bulvių masę. Patiekiame su grietinės padažu.

Tokiu būdu paruošite cepelinus su ispanišku akcentu ir palepinsite savo skrandį.

 

Tags: cepelinai

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite