Pica su serrano kumpiu – dar viena fantastiška sintezė Ispanijos gastronomijoje

Sukurta ElPozo on 29 rugsėjis 2020

Savaime suprantama, kad pica yra visame pasaulyje gerai žinomas patiekalas, kilęs iš Italijos. Jei prie to pačio dar pakalbėtumėme apie Ispanijos gastronomijos pasididžiavimąserrano kumpį – kaip Jūs manote, kas galėtų gautis sujungus juos abu į vieną receptą? Be abejo, gautųsi išskirtinis patiekalas, kurį būtų galima laikyti nuostabiu „ispanišku išradimu“ lygiai taip pat kaip, pavyzdžiui, prieš tai skelbtas itališkos ir ispaniškos virtuvių sintezės rezultatas - makaronai su chorizo dešra.

pizza_jamon_serrano_elpozo

Be to, mūsų minimą picą galite rasti bei jos paragauti visoje Ispanijoje, tiek itališkuose, tiek ispaniškuose šalies restoranuose. Ir netgi tuose pačiuose restoranuose galite sulaukti pasiūlymo užsisakyti šios picos, supjaustytos nedideliais gabaliukais kaip aperityvas ar tapa. Bet norime akcentuoti, kad šie aperityvai ir tapas nėra tradiciniai šalies užkandžiai.

Serrano kumpis ant picos... Skonių kontrastas

Nėra didelio skirtumo, ar esate ragavę serrano kumpio ar ne, galime Jus užtikrinti, kad tai vienas iš tų ingredientų, kuris bet kuriam patiekalui suteiks žymiai intensyvesnį skonį. Ir kai kalbame apie picą, yra pasiekiama įspūdinga sintezė, pasižyminti itin gardžiu išskirtiniu skoniu ir, patiekiant ją su daržovėmis, aromatiniu kontrastu.

Kaip jau minėjome anksčiau, serrano kumpis ant picos suteiks ypatingą skonį, tačiau, be jokios abejonės, reikia paminėti, kad jis nedera su visais ingredientais. 

  • Su sūriu ir pomidorais, be abejo, jis puikiai tinka.
  • Su cukinijomis, baklažanais, artišokais, svogūnais, grybais ar šparagais taip pat.
  • Su kitais mėsos produktais, tokiais kaip: chorizo ar bacon, bet jų nepadauginkite, kad nepersūdytumėte picos.
  • Su kiaušiniu ir juoduoju triufeliu, rečiau pasitaikantys ingredientai, tačiau taip pat puikiai derantys.

pizza_jamonserrano_elpozo 

Patarimai, kaip būtų galima suderinti serrano kumpį su kitais picos ingredientais

  • Net jei esate aistringas serrano kumpio gerbėjas, nepersistenkite ir neuždėkite jo per daug ant picos, nes tai yra vytintas produktas ir jį pašildžius, jis gali tapti dar sūresnis negu buvo prieš tai ir tokiu būdu galite sugadinti galutinį rezultatą. Dėl šios priežasties reikia tiksliai pamatuoti, kokį kiekį serrano kumpio dėsite.
  • Taip pat, norėdami, kad pica nebūtų per sūri, rekomenduojame serrano kumpio uždėti tik tada, kai ji jau bus ištraukta iš orkaitės. Kumpio griežinėlius dėkite ant visų likusių picos ingredientų, galite kumpio gabaliukus suplėšyti, supjaustyti mažomis juostelėmis ar smulkiais gabaliukais, kaip Jums labiau patinka. Uždėjus kumpį, šiluma, sklindanti nuo picos jį sušildys ir to pakaks atsiskleisti serrano kumpio skoniui ir aromatui.

Žinoma, tai skonio reikalas, tad galite pamėginti ir serrano kumpį iškepti orkaitėje kartu su kitais ingredientais.

Pabaigai, norėtumėme pasidalinti su Jumis mūsų rekomendacija. Jei jau esate ragavę serrano kumpio griežinėlių iš ElPozo Alimentación, juos labai mėgstate ir dažnai perkate, kodėl gi tada nepabandžius pasigaminti savo išskirtinės picos su serrano kumpiu namuose? Esame įsitikinę, kad Jums ši pica tikrai patiks ir pamatysite, kaip ją gaminsite dar daug kartų ateityje tiek sau, tiek savo šeimai ir draugams.

tapas_elpozo_jamon_chorizo_salchichon

CATALOGO LT

Tags: jamon serrano, Serrano kumpio, ispanų gastronomija, Pica su serrano kumpiu

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite