Kviečiame pasimėgauti slidinėjimo kurortais Ispanijoje

Sukurta ElPozo on 21 sausio 2022

Šiais metais žiema atėjo kiek pavėluotai, bet pagaliau galime sakyti, kad slidinėjimo sezonas prasidėjo. Negalvokite, kad Ispanija siūlo tik saulėtas dienas ir paplūdimius vasarą, taip pat ši šalis garsėja plačiu slidinėjimo kurortų pasirinkimu, kurie yra laikomi vieni geriausių Europoje. Skaitykite toliau ir sužinosite apie geriausius slidinėjimo kurortus Ispanijoje!

1

 

Bakeira - Beretas (Lerida)

Įsikūręs Arano slėnyje, Leridoje, yra vadinamas vienu iš mėgstamiausių įžymybių slidinėjimo kurortų. Natūralu, kadangi kraštovaizdžio ir jo šlaitų grožis iš tikrųjų gniaužia kvapą, taip pat slidinėjimo įrenginių kokybė yra išskirtinė. Bakeira siūlo 167 km ilgio slidinėjimo trasas ir daugiau nei 7 km įvairiausių maršrutų, išsidėsčiusių plačioje 2166 ha teritorijoje su vaizdu į Atlanto vandenyną, garantuojančiu puikią sniego kokybę.

 

Siera Nevada (Granada)

Šis Ispanijos pietinėje dalyje esantis kurortas yra ideali vieta slidinėjimo mėgėjams, kurie nori mėgautis šia pramoga geromis oro sąlygomis. Vos pavažiavus 30 km nuo Granados rasite 1200 m ilgio trasas (aukščiausias Ispanijoje) ir 106,8 km ilgio slidinėjimo reljefą, taip pat, aktyvus naktinis gyvenimas, kai visos trasos uždaromos. Be to, suteikiama galimybė slidinėti naktį, yra šeimos, vaikų ir poilsio zonos.


Cerler (Hueska)

Trečius metus iš eilės yra įtrauktas į „Spain Best Ski Resort“ pasaulio slidinėjimo apdovanojimus ir nuolat puikuojasi 24 geriausių pasaulio slidinėjimų kurortų sąraše. Šis slidinėjimo kurortas yra aukščiausias Pirėnuose ir garsėja savo 79 km ilgio slidinėjimo trasomis. Kerinti aplinka ir kraštovaizdžiai, taip pat siūlomos pramogos, tokios kaip, pavyzdžiui: slalomas, snieglenčių krosas, greitasis važiavimas ar sniego motociklai, kurios dar labiau traukia turistų dėmesį.


Candanchu (Hueska)

Pasienyje su Prancūzija esanti stotis yra pati seniausia Ispanijoje. Tarp 39,5 km ilgio slidinėjimo trasų yra tokių vietovių kaip Zapatilla tunelis (Tubo de la Zapatilla) – itin sudėtingas nusileidimas tarp uolų, kuriam ryžtasi tik patys drąsiausieji. Čia taip pat yra sniego sodas vaikams ir slidinėjimo mokyklos, pritaikytos tiek patiems mažiausiems, tiek vyresniems.



2


Formigal - Panticosa (Hueska)

Taip pat šalia Ispanijos sienos su Prancūzija randame didžiausią slidinėjimo kurortą Ispanijoje su 176 km ilgio slidinėjimo trasomis. Šis kurortas yra padalintas į du sektorius ir tai yra vienas iš labiausiai išpildytų slidinėjimo kurortų, kuriuos galite rasti Ispanijoje. Jame gausu daug įvairiausių pramogų bei užsiėmimų ir netgi yra teikiamos vaikų priežiūros paslaugos. Po aktyvios sporto dienos galėsite pailsėti Apres-ski bare su didžiule lauko terasa Marchina, kuriame groja didžėjai ir organizuojami teminiai vakarėliai.


Astun (Hueska)

Astun slėnyje randame kitą slidinėjimo kurortą, kuris siūlo apie 50 km ilgio nusidriekusias slidinėjimo trasas, sudarytas iš 51 trasos ir dar be jų papildomai 10 maršrutų. Taip pat čia netrūksta įvairių kombinacijų kelionių paketų, apimančių tokias paslaugas kaip slidinėjimo mokykla, maistas ar įrangos nuoma. Įdomumo dėlei, ši trasa buvo viena iš kandidačių žiemos olimpinėms žaidynėms 1998, 2006 ir 2010 metais. Gaila, bet sėkmė jai nenusišypsojo.


Boi Taull (Lerida)

Pasaulio slidinėjimo trasų apdovanojimuose 2020 metais buvo įtraukta į „Spain Best Ski Resort“ sąrašą. Jis savo lankytojams siūlo išbandyti aukščiausios kokybės sniegą. Bendras slidinėjimo trasų ilgis siekia 47 km, paskirstytas į 43 slidinėjimo trasas (šešios žalios, trys mėlynos, dvidešimt raudonų ir keturiolika juodų) ir pora kitų maršrutų už trasos ribų. Be to, šis kurortas didžiuojasi dideliu atostogų kompleksu, kuriame yra šešių skirtingų kategorijų apgyvendinimo vietos, taip pat platus spektras pramogų ir teikiamų įvairių paslaugų, tarp kurių yra klubas vaikams, SPA centras ir platus restoranų pasirinkimas.

 

-La Molina (Žirona)

67 km ilgio slidinėjimo trasos, pritaikytos visų lankytojų įgūdžiams, tiek pradedantiems, tiek jau pažengusiems. Taip pat siūloma apsilankyti snowpark‘e ir snieglente išmėginti superpipe, kuri yra didžiausia Pirėnų kalnuose. Tarp renginių, kurie čia vyko, išsiskiria: 2008 metų kalnų slidinėjimo pasaulio taurė, snieglenčių pasaulio čempionatas 2011 metais ir neįgaliųjų kalnų slidinėjimo čempionatas 2013 metais.


San Isidoro (Leonas)

Įsikūręs Picos de Europa gamtos parke, jame slidinėjimo trasų ilgis siekia 27,5 km. Šios trasos pritaikytos visiems norinčiųjų lygiams, suskirstytos į keturis sektorius, kurie yra padalinti dvejose zonose. Kraštovaizdžio grožį papildo esantys šalia kalnų kaimeliai ir anklavai, pritraukiantys didelį turistų susidomėjimą jų išskirtine istorija ir architektūra.

 

Fuentes de Invierno (Kantabrija)

Kantabrijos kalnų širdyje randame šį, palyginti visai naują, slidinėjimo kurortą, atidarytą 2007 metais kovo 31 dieną. Jame galite rasti triviečius keltuvus, slidininkų keltuvus, keltuvo juostą, kurių bendras transportavimo pajėgumas yra 8200 žmonių per valandą, iš viso yra 8,7 km pažymėtų maršrutų.

 

Žinoma, po tokios aktyvios dienos gamtoje slidinėjant būtina pasistiprinti ir pasikrauti energijos. Jums puikiai pagelbės skanūs ir itin sotūs sumuštiniai su serrano kumpiu, dešra, chorizo dešra ar fuet dešra. Kartu su pomidorais ir alyvuogių aliejumi. Taip pat siūlome paragauti tradicinių ispanų virtuvės patiekalų, tokių kaip troškinys, kroketai su kumpiu ar bulvių omletas. Nenusivilsite.

 

el-pozo-tapas-several

 

Tags: tapas elpozo, ispanų gastronomija, ispaniška virtuve, turizmas Ispanijoje

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite