Kiaušiniai flamenko stiliumi (isp.huevos a la flamenca) su čioriso (isp.chorizo) dešra ir kumpiu - tipiškas Andalūzijos regiono patiekalas, kurį galite išbandyti Sevilijoje

Sukurta ElPozo on 29 sausio 2020

Jei kada planuosite keliauti į Ispanijos pietus, būtinai aplankykite Seviliją – Andalūzijos sostinę. Šiame mieste galėsite pasimėgauti itin plačia Andalūzijos patiekalų įvairove, pavyzdžiui, šviežios žuvies gabaliukais tempuroje, taip pat ančiuviais, kuoja, skumbre, kuoja ir jūrų liežuviu (plekšne), be kita ko, kitomis jūros gėrybėmis bei įvairiausiomis daržovėmis.

Be jokios abejonės, tipiškiausias ispaniškas užkandis Sevilijoje ir visoje Andalūzijoje yra tapas. Jos beveik visada yra patiekiamos mažose lėkštelėse kartu su gėrimu, degustuojamos kiekviename šio miesto bare. Žemiau pateikiame sąrašą su nedidele dalimi dažniausiai pasitaikančių ispaniškų užkandžių.

huevosalaflanenca_elpozo


Tipiniai Sevilijos patiekalai

  • Andalūzijos Gazpacho (isp.Gazpacho andaluz)– tai tradicinis Andalūzijos patiekalas, dažniausiai valgomas karštaisiais vasaros mėnesiais. Tai yra šalta sriuba, gaminama su įvairiomis šviežiomis daržovėmis, iš kurių pagrindinė yra pomidoras, sumaišytas su raudonaisiais ir žaliaisiais pipirais, agurkais, česnakais, duona, actu ir šlakeliu gero alyvuogių aliejaus. Slaptas ingredientas yra kumpis, supjaustytas plonomis juostelėmis ar nedideliais kvadratėliais.
  • Šviežia žuvis (isp.pescaíto fresco). Tai yra vienas iš tų patiekalų, kurį galima rasti bet kuriame Sevilijos bare. Paprastai tai yra mažos žuvys, turinčios nedaug kaulų. Tai nesunkiai pagaminamas patiekalas: žuvis yra apvoliojama miltuose ir pakepama keptuvėje su dideliu kiekiu karšto aliejaus.
  • Marinuotas šamas (isp.cazón en adobo). Kitas klasikinis patiekalas Sevilijoje. Žuvis, supjaustyta nedideliais baltos mėsos gabaliukais, kuri anksčiau buvo marinuota su keliomis rūšimis prieskonių, o po to apvoliota miltuose, kepama aliejuje.
  • Pavia kariai (isp.soldaditos de Pavía). Tai yra keptos menkės juostelės, kurios prieš tai buvo apvoliotos miltuose.
  • Flamenko kiaušiniai (isp.huevos a la flamenca). Tai yra skanus ir gana tradicinis Andalūzijos regiono virtuvės patiekalas. Taip pat yra žinomas kaip „kiaušiniai lėkštėje“, tiek vieną, tiek ir kitą būtina patiekti nedideliame moliniame dubenėlyje. Jie gali būti gaminami mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje. Tai kiaušiniai su žirneliais, keptas pomidoras ir maži dešros ar kumpio gabaliukai.
  • Menkė su pomidoru (isp.bacalao con tomate). Tai menkės nugarinė, apvoliota miltuose ir kepta moliniame puode gausiame kiekyje aliejaus.
  • Buliaus uodega (isp.rabo de toro). Tai troškinys, kuris yra gaminamas su buliaus ar karvės uodega, pomidoru, paprika, morkomis, mėsos sultiniu, prieskoniais, aliejumi, druska ir raudonu vynu.
  • Mėsos šašlykas (isp.pincho moruno). Mėsos – jautienos, kiaulienos ar vištienos – gabaliukai, supjaustyti kvadratukais, kepami ant grotelių.
  • Sraigės (isp.coracoles). Virtos su aitriosiomis paprikomis, česnakais ir įvairiais prieskoniais. Jos yra valgomos pirštais, išimant mėsą specialių lazdelių pagalba.
  • Kepti kalmarai (isp.chipirones a la plancha). Gaminami specialioje temperatūroje užbarstant šiek tiek druskos.
  • Serranito – vienas iš tipiškiausių užkandžių Sevilijoje. Tai kiaulienos nugarinė, serrano kumpis, supjaustytas plonais griežinėliais ar juostelėmis, keli pomidoro gabaliukai ir kepta paprika.

sevilla_platos_tipicos_elpozo 

Ką būtina aplankyti Sevilijoje

Sevilija - tai vienas iš turistų lankomiausių miestų Europoje. Be pagrindinių paminklų ir populiariausių vietų, Sevilijoje yra visa galybė kitų lankytinų vietų. Akivaizdu, kad šio miesto viena iš svarbiausių atrakcijų yra įvairi jos gastronomija, kaip jau esame minėję prieš tai.

  • Sevilijos Alkazaras (isp.El Real Alcázar de Sevilla) – vieni iš seniausių rūmų pasaulyje ir taip pat nuo XI amžiaus tai yra simboliškiausias miesto paminklas. Nepamirškite aplankyti šių rūmų sodų.
  • Sevilijos katedra – viena iš įspūdingiausių gotikinių katedrų pasaulyje.
  • La Giralda – didingas bokštas, vainikuojantis katedrą.
  • Torre del Oro – gynybinis XIII amžiaus bokštas, Guadalquivir papėdėje.
  • Plaza de España – viena gražiausių Ispanijos aikščių su suoliukais bei įvairiaspalvėmis plytelėmis su kitais Ispanijos regionais.
  • Nepraleiskite progos pasivaikščioti po Trianos gatves, tai yra autentiškiausios ir labiausiai flamenko šokio ritmais pasižyminčios gatvės, taip pat Santa Cruz rajonas bei Maria Luisa parkas.

 

CATALOGO LT

Tags: spanische Küche, ispanija, ispaniškos gastronomijos produktais

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite