Kaip yra pjaustomas vytintas „serrano“ kumpis?

Sukurta ElPozo on 02 spalis 2018

Jūs nusipirkote „serrano“ kumpį, bet nežinote kaip jį pjaustyti? Pirmiausia namuose reikia turėti kumpio pjaustymui reikalingus įrankius, tokius kaip gerą kumpio pjaustymo peilį, laikiklį kumpiui ir mažesnį peiliuką.

Kaip yra pjaustomas vytintas „serrano“ kumpis

Jeigu jau turite viską pasiruošę, pradėkite pjaustyti kumpį, kad kuo greičiau jo paragautumėte.

 

Visų pirma reikia nupjauti vytinimo metu susidariusią viršutinę lašinių dalį dengiančią kumpį. Dabar jau matome taip mūsų geidžiamą vytintą kumpį, nuvalėme jo paviršių, bet nupjautą dalį turime pasilikti, kad vėliau uždengtume kumpį, siekiant apsaugoti jį nuo džiūvimo kontaktuojant su oru. Odą nuo šonų reikia valyti palaipsniui, bepjaustant, siekiant išvengti bereikalingo sąlyčio su oru. Dabar reikia pažymėti/nusibrėžti viršutinę dalį, čiurną. Tam reikia atlikti vertikalų pjūvį po kaulu apie 1,5 -2 cm gylio.

 Test: Sekate Viduržemio jūros regiono gyvenimo būdą?

Dabar jau galime atpjauti kumpio riekelę. Tobula vytinto kumpio riekelė yra labai plona ir yra valgoma kambario temperatūros. Pjaukite lygiagrečiai, per visą kumpio plotį, nepergyvenkite jei neišeina nupjauti riekelės iki pat galo, nors yra geriau jei tai pavyksta ir riekelėje būna kombinuojamas kumpis iš įvairių jo dalių: galinės, centrinės ir blauzdos dalies. Taip po truputį pjaustant kumpį ir mėgaujantis išskirtiniu vytinto „serrano“ kumpio skoniu, prieisite kaulą, čia būkite labiau atidūs ir stenkitės išlaikyti tvirtą ranką ir tiesų pjūvį, turėsite įpjauti aplink kaulą, kad galėtumėte atpjauti kitas riekeles. Galiausiai ateis momentas, kada gausite apversti kumpį kita puse, nes pirmoji pusė jau bus visiškai išnaudota, ši kumpio dalis vadinama viršutine kumpio dalimi.

 

Kaip mes visi gerai žinome, geriau vieną kartą pamatyti, nei šimtą kartų išgirsti, todėl paruošėme jums šį vaizdo įrašą, kad pamatytumėte, kaip yra pjaustomas jūsų vytintas „serrano“ kumpis.

 

 

Skanaus!

Tags: Serrano kumpįs

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite