Jei lankotės Ispanijoje, galime garantuoti, kad Jūs neišvažiuosite iš jos prieš tai neparagavę garsiojo bulvių omleto, kurį rekomenduojame išbandyti su chorizo dešra

Sukurta ElPozo on 16 birželis 2020

Jei ketinate keliauti į Ispaniją, esame tikri, kad vienas iš tipiškiausių patiekalų, kuriuos ragausite čia, bus mūsų garsusis ispaniškas omletas (isp.tortilla), dar vadinamas bulvių omletu (isp.tortilla de patatas). Jei Jums patinka mūsų išskirtinė ir nepakartojama chorizo dešra, tik jai būdingas turtingas skonis bei kvapas, norėtume Jums pasiūlyti išbandyti šį omletą šiek tiek kitaip: su chorizo dešra! Jei Jūs mėgstate bulvių omletą... galime Jus užtikrinti, kad neliksite abejingi ir bulvių omletui su chorizo dešra!

tortilla_patatas_chorizo

 

Bulvių omletas tai vienas iš populiariausių ispanų virtuvės patiekalų, dažnai gaminamas kiekvieno namuose ir, žinoma, patiekiamas kaip tradicinis užkandis (isp.tapa) šalies baruose. Jis gali būti gaminamas pusryčiams, kaip užkandis priešpiečiams, taip pat gali būti patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas pietų metu, pavakariams ar net vakarienei. Be to, tai vienas iš tų patiekalų, be kurių neapsieina nei vienas šeimos ar draugų susibūrimas, jis yra įtraukiamas į įvairiausių švenčių meniu ir netgi gaminamas neštis į ekskursijas ar žygius arba į paplūdimį. Ir kas be ko, negalime nepaminėti, kad jis taip pat yra valgomas kaip sumuštinis, įdedant jį tarp duonos riekelių... Gardumėlis!


Kokia yra tikroji šio bulvių omleto kilmė?

Šio patiekalo kilmė iki šiol nėra visiškai aiški. Pirmą kartą bulvių omletas buvo paminėtas XVIII amžiuje dėl tuo metu susiklosčiusios situacijos. Kadangi žmonės ieškojo nebrangaus ir maistingo patiekalo, bulvių omletas puikiai tiko kovoti su siautėjančiu badu.

 

Pagaminti skanų omletą nėra taip paprasta, kaip kad galėtų pasirodyti

Dažnai girdime sakant, kad „pagaminti bulvių omletą yra labai paprasta“, bet iš tikrųjų „paruošti gerą bulvių omletą reikia įdėti ir nemažai pastangų“.

 

Pagrindinės jo sudedamosios dalys yra: kiaušiniai, bulvės, svogūnas, alyvuogių aliejus ir druska. Norint išgauti išskirtinį skonį, būtina naudoti aukščiausios kokybės ingredientus, jau nekalbant apie kokybišką, nelimpančią dangą turinčią keptuvę.

Įdomus faktas: Ispanijoje kiekvienas gamina pagal savo skonį, todėl vieni deda svogūną į bulvių omletą, o kiti – ne.

Žemiau trumpai aptariame teisingą jo paruošimą:

  • Pirmiausia, norėdami gauti vienalytį rezultatą, bulves supjaustykite griežinėliais ar kubeliais. Labai svarbu, kad visi gabaliukai būtų vienodo dydžio. Pakepinkite juos gausiame kiekyje labai karšto aliejaus. Dėmesio, labai svarbu! Neperkepinkite bulvių, jos turi likti minkštos, bet ne traškios.
  • Po to pakepinkite svogūną, jei nusprendėte jį įtraukti į šį receptą.
  • Tuo tarpu, kol svogūnas gražiai kepa, suplakite kiaušinius, įdėkite druskos pagal skonį (suberkite svogūną, jei jį dedate) ir viską supilkite ant gerai nusausintų bulvių. Kiaušinio plakinys turi apsemti visus ingredientus. Kelias minutes juos palikite. Taip pat pridėkite nedideliais gabaliukais ar griežinėliais supjaustytą chorizo dešrą.
  • Į keptuvę įpilkite vieną šaukštelį aliejaus ir kai jis pakankamai įkais, supilkite visą mišinį. Palikite kepti kelias minutes, po to paimkite plokščią lėkštę ir jos pagalba apverskite omletą, kad jis apkeptų iš abiejų pusių. Iš pirmo žvilgsnio atrodo paprasta, bet šis procesas yra subtilus ir ne toks lengvas, jei gaminate omletą pirmą kartą. Kepimo laikas priklausys nuo to, kokio bulvių omleto pageidaujate, daugiau ar mažiau apkepto.

 

tortilla_chorizo

chorizo-skilandis


Dabar galima rasti daugybę įvairiausių derinių, kaip būtų galima pasigaminti skanų bulvių omletą su chorizo dešra. Yra nemažai žmonių, kurie jį gamina be svogūno, bet taip pat yra tokių, kurie yra pripratę prie šiek tiek aštresnio jo skonio ir įdeda svogūno, taip pat prideda dar sūrio arba šį omletą daro tik su kiaušiniais ir chorizo dešra. Be to, galima pagaminti bulvių omletą ir šalia jo papjaustyti chorizo dešros gabaliukų bei serrano kumpio.

Kad ir kaip bebūtų, mes iš ElPozo Alimentación mėgstame ir palaikome visas šio patiekalo variacijas. ;)

 

Galiausiai primename, kad bulvių omleto su chorizo dešra gaminimo eigą galite rasti mūsų receptų skiltyje.

 

RECETAS CHORIZO LT

Tags: Chorizo, ispaniška chorizo dešra, Ispanijos tradicinė virtuvė, ispaniškos gastronomijos produktais

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite