Geriausi Serano kumpio deriniai

Sukurta ElPozo on 23 rugpjūtis 2022

Ispanijoje, prie puikių čia pat gaminamų vytintų gaminių, turime plačią įvairių gėrimų pasiūlą. Čia serano kumpis yra derinamas pagal organoleptines kumpio bei kartu su juo ragaujamo gėrimo savybes, stimuliuojančias žmogaus jutimo organus. Tokiu būdu siekiant sukurti harmoniją, kuria bus mėgaujamasi per penkis pojūčius. Šiandienos straipsnyje mes su jumis pasidalinsime, kokios yra geriausios Serano kumpio kombinacijos.

Serano kumpis su alumi

Alus yra puikus kiaulienos gaminių kompanionas, nes jame esančios rūgštys ir kiek karstelėjęs skonis dar labiau sustiprina intensyvų jo skonį ir tuo pačiu vienas kito neužgožia.

Taip pat prie kumpio tinka kiek silpnesnis lager tipo putojantis alus, kuris yra lengvos konsistencijos, itin gaivus. Jį skonio receptoriai priima geriausiai, neužmaskuodami Serano kumpio skonio.

 

Serano kumpis su šampanu arba cava

 Serano kumpio derinimas su šampanu Ispanijoje nėra labai paplitęs, tačiau šampanas ir cava prie jo puikiai tinka. Su kumpiu geriausiai derinamos tos šampanų ir putojančių vynų rūšys, kuriose yra mažiau cukraus, pavyzdžiui, Extra Brut arba Brut Nature, nes saldžius gėrimus ne itin rekomenduojama rinktis prie serano kumpio.

Nesvarbu, ar su Chardonnay, Meunier, ar Pinot Noir, šampano bei cava rūgštingumas ir burbuliukai padeda puikiai atskleisti kumpio tekstūrą. Tačiau jis turi būti patiekiamas gerai atšaldytas arba tik išimtas iš šaldytuvo.

 

Serano kumpis su raudonuoju vynu 

Raudonasis vynas visada buvo idealus Serano kumpio kompanionas. Derinant Iberijos kumpį su raudonuoju vynu, geriausia vadovautis abiejų skonių intensyvumu.

Tradiciškai jis buvo derinamas su Reserva ir Crianza raudonųjų vynų rūšimis, tačiau turime nepamiršti, kad jie neturėtų būti pernelyg stiprūs, nes gali užgožti unikalųjį kumpio skonį. Taip pat jei kumpis buvo vytintas ilgiau, jo skonis bus žymiai stipresnis, šiuo atveju, ragaukite jį su stipresniu raudonu vynu. Jei kumpis yra jaunesnis ar vytintas trumpiau, tinkamiausi bus jauni ir lengvi vynai.

 

Serano kumpis su baltuoju vynu 

Sausi baltieji vynai sustiprina Serano kumpio skonį dėl savo rūgštingumo. Štai kodėl daugelis sako, kad idealus Serano kumpio derinys fino ir manzanilla vyno rūšys, itin populiarios Andalūzijoje.

Derindami Serano kumpį su baltaisiais vynais, turėtumėte vengti vaisinių vynų, nes, kaip jau minėjome, saldus vynas bei kumpis nedera tarpusavyje ir neatskleidžia jo tikrojo skonio.

 

Žinoma, tai yra mūsų siūlomos kombinacijos ir esame tikri, kad jas išbandę pamatysite, jog vieni deriniai jums patiks, kiti – galbūt ne, tad pasikliaukite savo pojūčiais ir paeksperimentuokite. Įsigykite savo ElPozo serano kumpį ir išdrįskite sukurti derinius patys!

 

tapas-jamon-elpozo

 

Tags: tapas elpozo, Serrano kumpio, Joninių

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite