Gachas manchegas – tipiškas patiekalas, gaminamas su chorizo dešra, kurio galite paragauti būdami Albasetėje

Sukurta ElPozo on 22 liepa 2020

Jei Jums patinka vytinti gaminiai, tokie kaip chorizo dešra ir serrano kumpis, Kastilija-La Manča gali pasiūlyti Jums išbandyti keletą itin gardžių tipinių patiekalų. Primename, kad jau buvome pasakoję apie patiekalus su serrano kumpiu ir chorizo dešra, pavyzdžiui, Toledo česnakų sriuba ir duonos trupiniai su kiaušiniu Kuenkoje.

Jei lankysitės Don Kichoto iš La Mančos krašte, Albasetė yra dar viena vieta, kurios, be jokios abejonės, negalite praleisti ir, žinoma, neišbandyti jos turtingos ir įvairialypės gastronomijos. Ji pasižymi tokiais patiekalais, kurie yra gana kaloringi bei idealiai tinkantys šaltiems žiemos orams.

 gachas_manchegas_albacete

 

Kokie yra būdingiausi Albasetės patiekalai?

Pradedame savo rekomendacijas kaip ir visada iš ElPozo Alimentación. Pradėsime nuo tokių patiekalų, kuriuose serrano kumpis ir chorizo dešra suteikia jiems savitą skonį.

  • Gachas manchegas. Labai dažnai valgomas su almortų miltais, gaminamais su šonine, chorizo dešra, raudonaisiais pipirais, česnaku, paprika, druska ir vandeniu. Taip pat dažnai pridedami duonos gabaliukai. Šio patiekalo konsistencija primena košę, kuri yra patiekiama iškart ją nuimus nuo ugnies.
  • Migas muleras, būdingi visoje Kastilijoje, gaminami su pastovėjusia duona, kuri kepama kartu su serrano kumpio ir chorizo dešros gabaliukais, šonine ir česnaku.
  • Pisto manchego. Sezonines daržoves pakepinamos su žaliosiomis, raudonosiomis paprikomis ir cukinija. Patiekiama nedideliuose individualiuose moliniuose puoduose, kartu su kiaušiniais, kumpiu ir chorizo dešra bei su kitais vytintais gaminiais.
  • Upėtakiai iš Mundo upės, kartu su tokiais mėsos gaminiais tokiais kaip kumpis ar šoninė. Visa tai pagardinama česnakais, pomidorais ir alyvuogių aliejumi.
  • Atascaburras arba ajoarriero. Bulvių košė su menkės gabaliukais, kietai virtu kiaušiniu, graikiniais riešutais ir geru šlakeliu alyvuogių aliejaus.
  • Gazpachos manchegos – intensyvaus skonio patiekalas, pagamintas iš nedidelių krekerių, žvėrienos mėsos, pomidorų, paprikų, alyvuogių aliejaus ir prieskonių.
  • Ajo de mataero – vienas iš tipiškiausių Albasetės gastronomijos patiekalų dar nuo kiaulės skerdimo dienų. Skanus iš duonos trupinių pagamintas patiekalas, kartu su prieskoniais, česnaku, kedro riešutais ir kiaulienos kepenėlėmis, dėl kurių šis patiekalas išlieka itin vientisos masės.
  • Ryžiai su triušiena ir sraigėmis.

 platpos_albacete

 

Ką pamatyti vizito Albasetėje metu per vieną dieną

Jos ištakos siekia Andalūzijos epochą, kai didžioji Iberijos pusiasalio dalis dar buvo valdoma musulmonų. Šis miestas nuo senų senovės garsėjo ten gaminamais kokybiškais peiliais bei ten pat rengiamomis itin populiariomis tapusiomis mugėmis, kurios susilaukia tarptautinio turistų susidomėjimo kiekvienais metais bei yra paskelbtos tarptautiniu turistų traukos centru šiame mieste.

  1. Altozano aikštė, gyvuojanti jau nuo XVII a.
  2. XVIII a. Casa Cortés rūmai, kuriuos valdė miesto savivaldybė nuo 1903m. iki 1986m.
  3. San Juan Bautista Katedra, paskelbta kultūrinės svarbos objektu 1982m., kurioje yra įrengta Albasetės globėjos „Virgen de los Llanos“ koplyčia.
  4. Hortelano namai, pastatyti 1912m., kuriuose yra įrengtas pagrindinis Albasetės peilių muziejus.
  5. Pasaje de Lodares“ – viena iš gražiausių vietų Albasetės centre.
  6. Posada del Rosario
  7. Los Molinos de las Feria“ – paminklas, inauguruotas 1979 m.
  8. Jardinillos parkas
  9. Reciento Ferial

albacete

 

Tags: spanische Chorizo, ispaniška chorizo dešra, Ispanijos tradicinė virtuvė, ispaniškos gastronomijos produktais

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite