Fuet – ispanų pasididžiavimas, vienas iš pagrindinių ir dažniausiai pasirenkamų užkandžių Ispanijoje

Sukurta ElPozo on 21 rugsėjis 2020

Jei skaitote šį tekstą, vadinasi, ispaniška virtuvė Jums nėra svetima, mėgstate nuolat išbandyti naujus patiekalus ir mėgautis naujai atrastais skoniais. Ir, žinoma, tikimės, kad ateityje planuodami kultūrinę ir gastronominę kelionę į šią šalį, atsižvelgsite į mūsų pasiūlymus bei rekomendacijas, ką galite paragauti čia viešėdami. Jei Jūs taip pat mėgstate ispaniškas dešras bei kitus mėsos gaminius, ir vis dar nesate ragavę ispaniškojo fuet, mes norime Jums jau dabar jį pristatyti, kad apsilankę mūsų šalyje nepamirštumėte jo paragauti.

 fuet_fuetec_elpozo


Kokios rūšies dešra yra „Fuet“?

Be jokios abejonės, tai yra viena iš geriausiai žinomų vytintų dešrų, gaminamų Ispanijoje. Dažniausiai ši dešra yra patiekiama supjaustyta siaurais griežinėliais tiesiai išimta iš pakuotės, nieko papildomai jai nedarant, kadangi prieš tai jai jau buvo pritaikyta vytinimo technologija. Gali būti valgoma kaip užkandis ar kartu su tapa, su trupučiu duonos, skrebučiais ar duonos lazdelėmis, kartu su vynu ar alumi. Taip pat tai yra puikus pasirinkimas mažųjų užkandžiams namuose, įdedant keletą gabalėlių į sumuštinį ar tiesiog paprastai supjaustant šią vytintą dešrą plonais griežinėliais.

  • Mūsų gaminami fuet yra ruošiami iš itin kruopščiai atrinktos liesos mėsos: smulkiai supjaustytos kiaulienos šoninės, paruoštos visada su druska, prieskoniais bei cukrumi be kitų papildomų priedų, kurie yra parenkami atsižvelgiant į skirtingus Ispanijos regionus.
  • Ši vytinta dešra paprastai yra tiesios, pailgos formos, plono ar vidutinio storio. Šnekamojoje kalboje dažniausiai sakoma, kad ji turėtų būti „pusantro piršto storio“.
  • Jos oda dažniausiai būna balkšvos spalvos dėl naudojamų pelėsių vytinimo procese, kurie padeda jai subręsti. Šiuo metu labai paplitęs klausimas tarp šios dešros mėgėjų: ar fuet vytintos dešros oda yra valgoma ar ne? Bet į šį klausimą atsakymas yra gana nesunkus ir lengvai nuspėjamas: kadangi dauguma fuet vytintų dešrų yra gaminamos iš natūralių žarnų, ją galite valgyti kartu su odele, tačiau tai kiekvieno pasirinkimas: valgyti dešrą su odele ar ją nulupti.

fuetec_iberico_elpozo


Galiausiai, jei mėgstate salchichón dešrą ir niekada nesate ragavę fuet vytintos dešros, Jums gali kilti klausimas, kuo jos skiriasi, jei jų išvaizda visiškai panaši? Du dalykai – šių dešrų vytinimo technologija yra skirtinga. Salchichón dešra yra storesnė ir didesnė, todėl jos vytinimo procesas yra šiek tiek ilgesnis, taip pat ji yra gaminama pridedant daugiau prieskonių.

Fuet vytinta dešra kiekvieno skoniui

„ElPozo Alimentación” galite įsigyti žemiau pateiktas Fuet dešros rūšis, kurios yra gaminamos be nitritų, glitimo ir be papildomų dažiklių.

  • „Fuetec Original“ - labiausiai perkama Europoje.
  • „Fuetec Ibérico – gaminama iš 100% Iberijos mėsos.
  • „Fuetec Trufa“ – visiškai naujas originalus skonis, pasižymintis intensyviu, bet tuo pačiu metu subtiliu aromatu.

fuetecs_elpozo

fuet_fuetec_original_elpozo

 

Norime Jums iš „ElPozo Alimentación“ rekomenduoti: prieš valgydami šias vytintas dešras išimkite jas iš šaldytuvo ir palikite pastovėti keletui minučių kambario temperatūroje, kad galėtumėte pasimėgauti pilnai atsiskleidusiu jų puikiu aromatu ir nepriekaištingu skoniu. Po kelių minučių supjaustykite jas plonais ar storesniais griežinėliais, kaip Jums patinka, ir ragaukite.

Sekite mūsų naujienas, tolimesniuose tekstuose dalinsimės informacija ir naudingais patarimais apie šį gardų užkandį, geriausius jo vartojimo būdus, teisingą laikymą ir daugelį kitų įdomybių.

 

Nueva llamada a la acción

Tags: Fuet, tapas elpozo, fuetec elpozo, uzkandziy ispanijoje, ispaniskas desras

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite