Viskas apie  "chorizo iberico" dešrą.

Sukurta ElPozo on 04 spalis 2018

"Chorizo" dešra tai 100 % ispaniškas mėsos gaminys. Ispaniškas produktas paplitęs ir vartojamas visame pasaulyje. Lotynų Amerikos šalyse yra gaminamos jų sukurtos šios dešros rūšys, tačiau ir Ispanijoje, kur „chorizo“ yra nepakeičiamas maisto produktas kiekvienuose namuose, taip pat yra žinomi įvairūs šios dešros tipai. „Chorizo“ dešros skiriasi pagal skonį, formą, dydį, gamybos būdą, gamyboje naudojamus prieskonius ir pan.

chorizo iberico ispaniškas

Kuo skiriasi „chorizo“ ir „chorizo iberico“ dešros?

Pagrindiniai „chorizo“ ingredientai tai kiauliena, pagardinta saldžiąja paprika, druska ir česnakais. Tačiau „chorizo iberico“ dešroms pagaminti turi būti naudojama išskirtinai Iberijos kiauliena.

Iberijos kiaulių mėsa yra viena iš labiausiai vertinamų mėsų Ispanijos virtuvėje, kadangi ji yra išskirtinė. Iberijos kiaulės yra vietinė Iberijos pusiasalio kiaulių veislė, kuri skiriasi nuo visų kitų kiaulių veislių. Šios kiaulės yra auginamos Iberijos pusiasalio natūraliose kalnų ganyklose, šios ganyklos tai miškai, kur auga akmeniniai, kamštiniai ir paprastieji ąžuolai, uosiai ir kiti medžiai.

Tokias natūralias kalnų ganyklas galime pamatyti Andalūzijos, Kastilijos ir la Mančos, Kastilijos ir Leono, Estremadūros bei Madrido regionuose. Iberijos kiaulės laisvai ganosi šiose natūraliose kalnų ganyklose pačios ieškodamos maisto ir giliukų, kurie Iberijos kiaulėms yra tikras skanėstas. Neskaitant to, kad šios kiaulės gyvena laisvėje ir nuolat juda, jas taip pat galima lengvai atpažinti pagal jų tamsią odą ir ilgą bei tiesią nosį.

Iberijos kiaulių

„Chorizo iberico“ dešra yra laikoma aukščiausios kokybės Iberijos produktu, turinčių senovines tradicijas. Ji gali būti naudojama aukštosios virtuvės patiekaluose, įvairiuose troškiniuose ar valgoma tiesiogiai, nėra jokio skirtumo kaip jūs ją valgysite, bet kokiu atveju ji suteiks jūsų patiekalams išskirtinį ir nepakartojamą skonį ir aromatą.

„Chorizo iberico“ dešra sudėtyje turi daug vitamino B12 ir taip pat yra vitamino B1 šaltinis. Vitaminas B12 užtikrina tinkamą imuninės sistemos veiklą, o vitaminas B12 užtikrina normalią širdies veiklą. Be to, ši dešra yra tokių mineralų kaip cinkas ir geležis šaltinis ir taip pat savo sudėtyje turi magnio.

 

Parsisiųsti produktų katalogą

 

Ar dar kažko laukiate? Nieko nebelaukite ir įsigykite autentiškos „Chorizo iberico“ dešros pagamintos iš 100 % Iberijos kiaulienos. Paragaukite geriausios kokybės „Chorizo iberico“ dešros, kurią jums siūlo ElPozo.

Tags: Chorizo