Vynuogių derliaus nuėmimo šventė Logronjo mieste: vynas, tapas ir daug daugiau

Sukurta ElPozo on 14 rugsėjis 2022

Ispanijoje kiekvienas regionas pasižymi savo kasmetinėmis šventėmis, kurios yra skirtos šventiesiems ir tų regionų globėjams pagerbti, pavyzdžiui, Mercè festivalis Barselonoje arba San Isidro šventė Madride. Rugsėjo mėnesį La Riocha regionas pritraukia visų dėmesį su savo įvairiomis dekoracijomis, skirtomis San Mateo ir tuo pačiu derliaus nuėmimo šventei paminėti.

Šimtmečiais La Riocha regionas plačiai garsėjo savo vynuogynais ir išskirtine vynų kokybe. Dėl šios priežasties, nenuostabu, kad viena tradiciškiausių ir istoriškiausių švenčių – San Mateo – taip pat yra susijusi su vynuogių derliaus nuėmimu, kurios pagrindiniu veikėju tampa vynas.

 

Vynuogių derlius (isp.vendimia) yra vynuogių, naudojamų vynui gaminti, rinkimas arba derliaus nuėmimas. Tradiciškai derlius buvo nuimamas rugpjūčio–spalio mėnesiais, kai ateidavo ruduo ir vynuogės jau būdavo sunokusios. Šiuo laikotarpiu XII amžiuje Logronjo mieste buvo pradėta rengti kasmetinė mugė, kuri pritraukdavo prekybininkus bei pirklius. Ši mugė bėgant metams stipriai išpopuliarėjo ir pasinaudojus tuo, kad San Mateo (pirklių globėjas) buvo švenčiamas rugsėjo 21 d., buvo nuspręsta, kad tai pats tinkamiausias metas didžiosioms miesto šventėms paminėti.

 

Riochano derliaus šventė, trunkanti savaitę laiko, kiekvienais metais sulaukia itin didelio šalies susidomėjimo (pagrindinė šventė - rugsėjo 21 d.). Per šį laiką į miestą atvyksta lankytojai iš įvairių Ispanijos regionų, kurie mėgaujasi vynu bei šventine atmosfera miesto gatvėse. Miesto apylinkėse skamba muzika ir būna degustuojamas maistas, vyksta paradai, bulių kautynės, koncertai, šokiai ir pačios įvairiausios varžybos.

 

Žinoma, vynuogės ir vynas yra pagrindiniai šių švenčių elementai. Antrąją šventės dieną dažniausiai kviečiama atvykti į vynuogių trypimo ceremoniją, kur du vyrai, pasipuošę klasikiniais šios šventės kostiumais (balti marškiniai, liemenė ir raudona juosta aplink juosmenį), pasiraito kelnes ir nusiauna batus, kad galėtų patekti į kubilą su vynuogėmis. Jie trypia vynuoges besisukdami, šokdami ir tokiu būdu parodydami visuomenei, kaip tradiciškai buvo gaminamas vynas.

 

Šventės baigiasi kubilo padegimu arba užkasimu. Paskutinę dieną kubilas per paradą yra gabenamas į Plaza del Ayuntamiento, o ten patekęs padegamas, kol yra giedamas miesto himnas.

 

Ar buvote girdėję apie šią šventę anksčiau? Jei keliaujate į Ispaniją šiomis dienomis, nuvykite į La Riocha regioną ir pasimėgaukite nuostabiomis šventėmis bei vyno turizmo maršrutais. Iš El Pozo Alimentación siūlome Jums savo gastronomines rekomendacijas šiai neįprastai dienai: mūsų skanius El Pozo: Original ir Diábolo užkandžius, puikiai tinkančius paragauti kartu su šeima arba pasiimti su savimi rankinėje, jei praalktumėte, kol vaikščiosite po Logronjo miestą.

 

snacks fuetec y chorizo

 

Tags: tapas elpozo, Serrano kumpio, Joninių

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite