Sužinokite, kaip teisingai pjaustyti ispanišką vytintą serrano kumpį

Sukurta ElPozo on 30 gegužė 2022

Turbūt net nereikia sakyti, kad kumpis užima labai svarbią vietą Ispanijos gastronomijoje, galime teigti, kad be jo yra neįsivaizduojama nei viena bent kiek didesnė šventė. Norėdami juo tinkamai pasimėgauti ir nenusivilti, labai svarbu, kad išmoktumėte, kaip teisingai jį paruošti bei supjaustyti. Tai ne taip paprasta, kaip gali iš pradžių pasirodyti. Skaitykite toliau ir sužinosite, kaip profesionaliai supjaustyti šį ispanišką ElPozo serrano kumpį namų sąlygomis.

Priemonės

 

Prieš pradėdami pjaustyti kumpį, pasiruoškite visas naudojamas priemones, indus bei įrankius ir, žinoma, atlaisvinkite stalviršį, kuris taps Jūsų darbo vieta. Pats svarbiausias įrankis - kumpio laikiklis. Šis įtaisas padeda išlaikyti kumpį tinkamoje padėtyje ir, neleisdamas jam judėti, suteikia stabilumo, tokiu būdu žymiai palengvindamas Jums darbą.

Kitas labai reikalingas įrankis - kumpio pjaustymui skirtas peilis. Šis peilis turi būti ilgesnis nei įprastas, apie 40–45 cm ilgio (įskaitant peilio rankeną), o ašmenys apie 2–3 cm pločio. Rinkdamiesi peilį, turite nepamiršti, kad ašmenys turi būti gana lankstūs, o pats peilis aštriu galu. Be kumpio peilio, dar Jums reikės platesnio peilio, kurį naudosime kumpio odai pašalinti, ir trumpo, smailaus peilio, skirto nupjaustyti mėsą prie kaulų.

 

Tinkamas įdėjimas

 

Kaip jau minėjome, viena iš pagrindinių priemonių pjaustant kumpį yra kumpio laikiklis. Taip kumpis laikysis stabiliai ir tvirtai, nejudės iš vietos, kai jį pjaustysite, ir taip išvengsite rizikos susižeisti.

Restoranuose kumpio ekspertai dažniausiai įstato kumpį kanopa į viršų, tokiu būdu pradėdami nuo tos pusės, kuri yra žymiai sultingesnė ir švelnesnė. Tačiau mes jums rekomenduojame pradėti jį pjaustyti nuo priešingos pusės, kad tuo tarpu (nesugadinant jo tekstūros ir skonio) sultingiausia dalis galėtų toliau stingti, kadangi suvartoti kumpį namuose paprastai užtrunka kiek ilgiau.

 

Pirmas pjūvis

 

Prieš pradėdami pjauti kumpį, ekspertai pataria pirmąjį pjovimą atlikti viršutinėje kumpio dalyje šiek tiek pakreipus peilį. Šis pjūvis bus statmenas kojai, maždaug dviem centimetrais žemiau išsikišusio kaulo (kulno).

Šis pirmasis pjūvis pagelbės pašalinti nereikalingą odelę bei nuvalyti nuo kumpio geltonuosius riebalus, taip pat leis suprasti nuo kurios kumpio dalies jau galite pradėti jį pjaustyti griežinėliais.

 

Odelės pašalinimas

 

Kad kumpis geriau išsilaikytų ir mėsa greitai neišdžiūtų, odelę geriausia nuimti tik nuo tų dalių, kurias tuo metu ragausite.

Kad kumpio griežinėliai neapkarstų, labai svarbu pašalinti odelę ir geltonuosius riebalus, tačiau kumpiui „uždengti“ palikite bent 1–2 centimetrus šoninės.

 

Supjaustymas griežinėliais

 

Pats laikas supjaustyti kumpį plonais griežinėliais, kad galėtumėte juos gražiai patiekti šeimai ar svečiams. Pjaukite jį kumpio ašies pažymėta kryptimi, tai yra, nuo kanopos iki galiuko. Riekelės turi būti plonos ir gležnos, kad kumpis tirptų burnoje ir galėtumėte mėgautis jo išskirtine tekstūra bei skoniu.

Pasiekę kaulą, pakeiskite peilį į trumpąjį. Būkite atsargūs, neįpjaukite kaulo, nes kaulo gabalėliai gali pakliūti į kumpio griežinėlius.

 

Kumpio apvertimas

 

Kai nupjaunate visą priekinę kumpio dalį, laikas jį apversti į kitą pusę ir toliau juo mėgautis. Lygiai taip pat kaip ir iš pat pradžių, pradedame nuo aukščiausios kumpio dalies, šalia kanopos, pjauname lygiagrečiai pjaustymo pjūviams, kuriuos atlikome priešingoje dalyje.

 

Pasimėgaukite!

 

Kai kumpio griežinėliai bus supjaustyti, laikas skanauti ir juo mėgautis. Žinoma, labai svarbu jį gražiai patiekti, kad tokiu būdu atkreiptumėte dar daugiau susirinkusiųjų dėmesio.

Jei išalkote skaitydami mūsų rekomendacijas ir norite paragauti aukštos kokybės ispaniško kumpio, siūlome nieko nelaukti ir išbandyti mūsų ElPozo serrano kumpį, nenusivilsite!

 

tapas-jamon-elpozo

 

Tags: Serrano kumpįs, tapas elpozo, serrano kumpį

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite