Skrudinta duona su kumpiu ir pomidoru – tipiškas pusryčių pasirinkimas Ispanijoje

Sukurta ElPozo on 11 gruodis 2019

Jei Jūs mėgstate mūsų serano kumpį (isp. jamón serrano) iš „Tapas ElPozo“, norėtume Jums pateikti tokį pasiūlymą: „Nepraleiskite progos paragauti šio itin tradicinio pusryčių derinio, kuris yra puikiai pažįstamas visoje Ispanijoje - skrudinta duona su šviežiais pomidorais, kumpiu ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.“

Galime Jus užtikrinti, kad šį ispaniškų pusryčių derinį yra labai paprasta paruošti, todėl greitai įsitikinsite, jog vos per kelias minutes galėsite mėgautis sočiais ir visaverčiais pusryčiais ragaudami mūsų išskirtinės kokybės ir skonio serano kumpį. Tai labai lengvai pagaminami pusryčiai, puikiai tinkantys prie kavos puodelio ar stiklinės sulčių, ar tiesiog su stikline pieno.

tostada-tomate-jamon


Kaip paruošti šiuos gardžius pusryčius su skrudinta duona ir serano kumpiu?

Pirmiausia pateikiame nedidelį pagrindinių šio recepto ingredientų sąrašą. Taip pat šis sąrašas gali būti pratęstas pridedant daugiau ir įvairesnių produktų, jeigu Jūs pageidaujate, kad šis sumuštinis turėtų intensyvesnį skonį ar kvapą.

Ingredientai:

  • Kelios Jūsų mėgstamos duonos riekelės
  • Švieži pomidorai
  • Aukštos kokybės alyvuogių aliejus
  • Keli serano kumpio griežinėliai
  • Taip pat galite pridėti šiek tiek česnako, raudonėlio ir pipirų.

Gaminimo eiga: 

  • Pirmiausia nuplaukite pomidorą, po to jį sutarkuokite.
  • Paskrudinkite duonos riekeles.

Visus reikalingus ingredientus patiekite ant stalo, kad būtų galima pradėti pusryčiauti: kumpio griežinėlius sudėkite į vieną lėkštę, o tarkuoto pomidoro tyrę supilkite į nedidelį stiklinį indelį.

  • Ant paskrudintų duonos riekelių uždėkite šiek tiek tarkuoto pomidoro tyrės, ant viršaus uždėkite kumpio riekelę ir užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus (jei jis ypač tyras – žymiai geriau). Paragaukite. Be to, yra kitas gaminimo pasirinkimas – galite užpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ant skrudintos duonos prieš sudėdami visus likusius ingredientus. Taip pat prieš uždėdami trintą pomidorą ir kitus ingredientus, galite paimti vieną česnako skiltelę ir stipriai jos nespaudžiant įtrinti į skrudintos duonos riekelę, kad tokiu būdu suintensyvintumėte viso derinio skonį.

tosta-jamon-tomate

 

Rekomendacijos

  • Patartina šiek tiek anksčiau išimti pomidorus iš šaldytuvo ir atidaryti serano kumpio pakuotę kelias minutes prieš gaminimą, kad jo temperatūra susilygintų su kambario temperatūra.
  • Skrudinant duonos riekeles skrudintuvėje ar orkaitėje, rekomenduojama, kai tik jos paskrunda, iškart jas išimti, kad skrebučio skleidžiama šiluma užtikrintų „nepriekaištingą“ kumpio temperatūrą jo per daug nesušildant ar neperkepant.
  • Labai svarbu! Rekomenduojame nepalikti paruoštų duonos skrebučių ilgam laikui, priešingai – pagaminti juos per pusryčius ir patiekti atskirose lėkštėse. Kitu atveju, duona suminkštės ir negalėsite pasimėgauti tikruoju jos skoniu.

Kiti pasiūlymai

  • Sutarkavę pomidorą galite jį perkošti per sietelį, kad pašalintumėte jo sėklytes ir odelę ir tokiu būdu gautumėte vientisą tyrę.
  • Galite pomidoro ir netarkuoti, o tik jį perpjauti per pusę ir vieną jo puselę švelniai, per daug jos nespausdami įtrinti į paskrudintos duonos riekelę.
  • Be to, yra ir kitas gaminimo variantas: galite paruošti visų išvardintų ingredientų (išskyrus kumpį) mišinį. Sutarkuokite arba sutrinkite pomidorą, susmulkinkite česnaką, įdėkite raudonėlį, pipirus, įberkite žiupsnelį druskos ir šlakelį alyvuogių aliejaus.
  • Ši skrudinta duona su kumpiu ir pomidoru taip pat yra labai geras ir sveikas pasirinkimas vakarienei.

 

Pabaigai, norėtumėme Jums priminti, kad gamindami nepadaugintumėte druskos, kadangi serano kumpis iš „Tapas ElPozo“ turi labai tikslų druskos kiekį, todėl per daug pašildžius ar perkaitinus šį kumpį, gali jaustis per didelis druskos kiekis, kuris neleis pasimėgauti tikruoju šio produkto skoniu.

 

Nueva llamada a la acción

RECETAS CHORIZO LT

Tags: Serrano kumpio, kumpj, ispanija, ispanų gastronomija

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite