Rugsėjo mėnesį siūlome aplankyti gražiausius Ispanijos žvejų kaimelius

Sukurta ElPozo on 15 rugsėjis 2021

Ispanijoje rugsėjo mėnesis paprastai ir toliau lepina puikiomis oro sąlygomis, todėl, jei šį mėnesį lankotės mūsų šalyje, kviečiame atrasti keletą nuostabių lankytinų vietų - žvejų kaimelius.

Didžioji dalis žaviausių ir vertų dėmesio žvejų kaimelių yra Ispanijos šiaurėje, o rugsėjis gali tapti puikia proga juos aplankyti, kadangi šį mėnesį oro sąlygos vis dar leidžia pažinti juos, pasivaikščioti kiekvieno iš jų pakrantėmis bei siauromis gatvelėmis ir atrasti naujus skonius vietinėse kavinėse bei restoranų terasose.

Žemiau apibendrintai aptarsime žavingiausius ir labiausiai akį traukiančius šiaurės Ispanijos žvejų kaimelius:

bermeo-spain-tourism

Bermeo, Elantxobe ir Pasaia Baskijoje

Įsikūręs Vizkaja mieste, Bermeo yra vienas iš labiausiai apgyvendintų miestų Urdaibai biosferos rezervate, kartu su Gernika ir Luno. Ši populiacija ir toliau daugiausia dėmesio skiria žvejybai ir konservų gamybai.

elanxtobe-spain-tourism

Taip pat Biskajoje yra Elantxobe – nedidelis kaimelis šalia paplūdimio, esantis Ogoño kyšulio kalno papėdėje. Šiame kaimelyje namai pastatyti ant stataus šlaito tarsi tam tikromis kaskadomis su siauromis ir nuožulniomis gatvelėmis.

pasaia-spain-tourism

Visai netoli San Sebastijano galite aplankyti Pasiją kaimelį, tarp Ulijos ir Džizkibelio kalnų, kuris, nepaisant to, kad yra gana nedidelis, turi nemažai turistų traukos objektų, pavyzdžiui, daug itin spalvingų ir turistų dėmesį pritraukiančių namų, kviečiame čia pasivaikščioti ir juos patyrinėti, apeiti Pasijos įlanką, pamatyti žvejybos laivus (isp.traineras) ar aplankyti šio kaimelio žvejybos muziejus.

 

castro-urdiales-spain-tourism

Castro Urdiales, Kantabrijoje

Tęsiant kelionę po šiaurinę Ispanijos dalį, siūlome taip pat aplankyti Castro Urdiales žvejų kaimelį, išsaugojusį savo išskirtinį senamiestį, pasivaikščioti jo siauromis gatvelėmis ir nepraleisti progos pamatyti kelis ten išlikusius viduramžių kilmės pastatus. Svarbu paminėti, kad šis kaimelis itin didžiuojasi Santa María bažnyčia, kuri yra pripažįstama kaip geriausias gotikos kūrinys Kantabrijoje, taip pat verta aplankyti pilį ir prie jos esantį švyturį bei Santa Ana koplytėlę.

 

cudillero-village-in-asturias-spain

Cudillero ir Lastres, Astūrijoje

Cudillero, vienas gražiausių Astūrijos regiono miestelių, pasižymintis savo tradiciniais, itin spalvingais namais, stūksančiais kalno papėdėje. Šis miestelis pilnas vešlios augmenijos, taip pat neretai stulbinantis nuostabiais vaizdais į jūrą, o rytuose – į žvejybos uostą.

lastres-spain-tourism

Lastresas, 2010 m. išrinktas „pavyzdiniu Astūrijos miesteliu“, pripažintas kultūrine vertybe. Mažas, spalvingas miestelis su stačiomis gatvelėmis. Čia randame San Roque apžvalgos aikštelę, vieną gražiausių šalyje. Be to, galite aplankyti ne tik tipiškus žvejų kvartalus, bet taip pat ir pamatyti įspūdingas vilas, svajonių namus bei meno paminklus.

viveiro-spain-tourism

Viveiro ir Mugardos Galisijoje

Jei keliaujate į La Coruña regioną, visai netoli Ferrol, atvyksite į Mugardos miestelį - kitą žvejų kaimelį, kurio tiesiog negalite praleisti, kadangi tai vienas svarbiausių senovės Galisijos žvejybos uostų. Būtina pasivaikščioti jos prieplaukomis ir pasimėgauti garsiuoju „Mugardesa aštuonkoju“ viename iš vietinių kavinių ar restoranų.

 

 

Galiausiai kaip visada norime pabaigti su „El Pozo Alimentación“ gastronomine rekomendacija, be Ispanijos šiaurėje itin viliojančių žuvies ir jūros gėrybių pasiūlymų, taip pat ten yra itin populiarūs patiekalai su kumpiu ar chorizo ​​dešra, pavyzdžiui, galisų sriuba (isp.pote gallego), Astūrijos fabada (isp.fabada asturiana) ar bulvės Riojana stiliumi (isp.patatas a la riojana), nepamirštant taip pat ir gardžių sumuštinukų (isp.pintxos) su Bilbao kumpiu.

 

spain-traditional-cooking-chorizo-elpozo

 

RECETAS CHORIZO LT

Tags: ispaniška chorizo dešra, Ispanijos tradicinė virtuvė, ispanų gastronomija, turizmas Ispanijoje

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite