Sužinokite daugiau apie populiariausias gegužės mėnesio šventes Ispanijoje

Sukurta ElPozo on 21 gegužė 2021

Tęsiame pažintį su Ispanijos kultūra, gastronomija, papročiais ir jau tradicinėmis tapusiomis šventėmis. Ispanijoje dažnai sakoma, kad „gegužė - gėlių mėnuo“, skaitydami toliau, sužinosite, kodėl ši frazė yra taip plačiai paplitusi visoje Ispanijoje. Šį mėnesį viena populiariausių švenčių yra „Gegužės kryžiai“ (isp.las Cruces de Mayo), kuri daugiausia minima pietų Ispanijoje. Taip pat pietuose, o konkrečiau, Kordoboje, Andalūzijoje, švenčiamas Kordobos kiemelių festivalis (isp.fiesta de los patios de Córdoba), o tuo metu Ispanijos šiaurėje, Žironoje: „Festival Temps de flors“ (gėlių laikas).


Prieš tęsdami, mes dar kartą norėtume Jus įspėti: nors situacija jau gerėja ir šalių sienos po truputį pradeda atsiverti turizmui, atsiranda vis daugiau galimybių keliauti į mūsų šalį, tačiau mes raginame ir toliau laikytis visų saugumo reikalavimų bei nustatytų normų, susijusių su COVID-19 atvykstant ir viešint Ispanijoje. Kai keliausite Ispanijoje, atminkite, kad daugelyje regionų miestų savivaldybės ir toliau dėl saugumo sumetimų šventes atšaukia, o kituose regionuose jos piliečiai bei lankytojai privalo griežtai laikytis nustatytų apribojimų, taip pat žmonės yra nuolat raginami švenčių dienomis elgtis atsakingai ir pagalvoti tiek apie mūsų pačių, tiek apie kitų saugumą.

 

Las Cruces de Mayo

Ši šventė yra minima visoje šalyje, tačiau, be jokios abejonės, populiariausia Ispanijos pietuose, Andalūzijoje, ir taip pat Valensijos regione. Kai kuriuose mikrorajonuose bei aikštėse iškeliami dideli kryžiai, dekoruoti įvairiausiomis gėlių bei augalų kompozicijomis, taip pat pridedamos skarelės, girliandos ir visų rūšių dekoratyviniai daiktai, padedantys sutvirtinti kryžių. Po to šie papuošti kryžiai dalyvauja konkurse, kurį organizuoja kiekviena miesto taryba, dėl gražiausio kryžiaus rinkimo.

Šventė yra labai laukiama ne tik dėl šių dekoratyvinių elementų, bet ir dėl sukuriamos fiestos, kurioje vyrauja itin pakilios, džiaugsmingos ir šventiškos nuotaikos. Rekomenduojama paklaidžioti po miesto gatveles ir apžiūrėti kiekvieną kryžių bei tuo pačiu pasimėgauti folkloriniais ir muzikiniais pasirodymais bei, žinoma, paragauti įvairiausių patiekalų ir užkandžių.

patios-cordobeses-elpozo-blog


Fiesta de los patios de Córdoba

Toliau kalbant apie šventes Andalūzijos regione, sekanti - kiemelių šventė, minima Kordoboje. Ji yra įrašyta į reprezentatyvųjį nematerialaus kultūros paveldo sąrašą ir paskelbta kaip itin didelio nacionalinio susidomėjimo sulaukusi šventė.
Čia taip pat Jums rekomenduojame paklaidžioti miesto gatvelėmis, kad galėtumėte pasigrožėti spalvingiausiomis kompozicijomis bei pamatytumėte, kiek daug darbo bei pastangų įdeda bei kaip nuostabiai papuošia kiekvienas miesto gyventojas savo kiemą su įvairiausiomis gėlėmis ir vazonais, pilnutėliais pelargonijų, gvazdikų bei jazminų. O gražiausią ir įspūdingiausią kiemą apdovanoja miesto taryba.

Be to, kadangi esate mūsų produktų mylėtojas, kai lankysitės Andalūzijoje, leiskite mums iš El Pozo Jums pasiūlyti paragauti tipiškų patiekalų su įvairiausiomis kumpio ir chorizo dešros variacijomis, tokių kaip šalta pomidorų sriuba (isp.salmorejo) su kumpiu Kordoboje, didžiųjų pupų su kumpiu (isp.las habas con jamón) Granadoje arba kiaušinių flamenko stiliumi (isp.los huevos a la flamenca) Sevilijoje bei daugelio kitų.

tapas-andalucia-jamon-chorizo-elpozo-blog

 

Festivalis „Temps de flors“

Kelioms dienoms Žironos Barri Vell kvartalas prisipildo įvairiausiais augalais bei nuostabiomis gėlių dekoracijomis bei kompozicijomis. Tai gėlių paroda, kurios metu miesto paminklai, kiemai ir kiemeliai yra paverčiami į įspūdingus sodus.

Kitos populiarios šventės, minimos gegužę

Pagrindiniai festivaliai Almansa, Albacete

Ši šventė minima šventosios Marijos iš Betliejaus garbei, taip pat paskelbta kaip itin didelio nacionalinio susidomėjimo sulaukusi šventė. Rengiami maurų ir krikščionių paradai, vyksta gėlių aukojimas bei gėlių mūšis.

Įdomu yra tai, kad šie vakarėliai baigiasi piligrimine kelione, kurios metu jos dalyviai išsidalina gautą „labdarą“, kurią sudaro duona, chorizo dešra ir vynas.

tapas-salami-chorizo-salchichon-elpozo

Maurų ir Petrerio krikščionių festivalis Alikantėje

Penkias dienas besitęsianti šventė, taip pat kiekvienais metais sulaukianti itin didelio turistų susidomėjimo, kur gatvės prisipildo muzikos garsais, įvairiausiomis spalvomis, džiaugsmingomis emocijomis ir, žinoma, tūkstančiais turistų.


„L’Aplec del caragol“ Leridoje

Šis gastronomijos festivalis yra ne mažiau svarbus nei kitos gegužės mėnesio šventės. Jis yra paskelbtas kaip nacionalinio susidomėjimo sulaukęs renginys, kuriame yra gaminamos sraigės. Šios šventės metu sunaudojama apie 12 tonų sraigių.


Pabaigai dar viena rekomendacija, susijusi su maistu: jei sugalvosite bet kuriame iš šių miestų išbandyti nedidelius užkandžius, vadinamuosius „tapas“, užsisakykite puikiųjų migas su chorizo dešra, naminių kroketų su kumpiu ar chorizo dešra arba ispaniškąją tortiliją - bulvių omletą su chorizo dešra.

 

tapas-jamon-elpozo

Tags: Ispanijos tradicinė virtuvė, ispanija, ispanų gastronomija, ispaniška virtuve, turizmas Ispanijoje

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite