Pobūvis su ant grotelių kepta kiauliena

Sukurta ElPozo on 04 birželis 2019

Pateikiame puikių patarimų, kaip surengti barbekiu su ant grotelių kepta kiauliena. Tokio tipo pobūviai paprastai rengiami gryname ore ir yra puiki proga susitikti su draugais ar giminaičiais. Tačiau nors tai paprastas ir patogus būdas pasimėgauti draugija, būtinai iš anksto pasirūpinkite keletu dalykų, kad barbekiu tikrai pavyktų.


 asparagus-1842295_1920

 

Visų pirma, turėkite omenyje, kad ant grotelių kepami produktai turi būti kambario temperatūros, todėl patariame išimti juos iš šaldytuvo kiek anksčiau, nei ugnis bus reikiamos temperatūros. Apsišarvuokite kantrybe, nes kepsniams ant grotelių reikia laiko, todėl nevartykite jų be perstojo.

 

Norėdami sužinoti, ar mėsa iškepusi, badome ją ir stebime, ar iš jos teka kraujas. Patariame naudoti stambią druską, kurią ant mėsos reikėtų užberti ją apvertus arba baigus kepti. Jei nežinote, ar jūsų svečiai vartoja daug druskos, geriau jos įdėkite mažiau, kad prireikus būtų galima užberti daugiau. Bet kokiam ant grotelių gaminamam maistui puikiai tinka prieskoniai – čiobrelis, paprika, rozmarinas ar Kajeno paprika bet kokiam mėsos kepsniui gali suteikti nuostabų skonį.

 

Barbekiu būdingas skonis išgaunamas mėsai liečiantis su geležimi ir reguliuojant grotelių aukštį. Tokiu būdu galima pasiekti tobulą iškepimo laipsnį ir apskrudusią išvaizdą, kurių neišgausite kitais maisto gaminimo būdais.

 Kitą vertus, kepant ant grotelių temperatūra turi būti pakankamai aukšta (maždaug 300 laipsnių). Tai bene svarbiausias veiksnys, lemiantis, kad mėsa nebūtų per daug sausa.

 

Toliau pateikiame geriausių kiaulienos dalių ir produktų sąrašą, nes manome, kad kiauliena yra tinkamiausia mėsa kepimui ant grotelių.

 

Čorisas

Šoninė

Šonkauliai

Šašlykas

Karka

Tags: grotelių, kepta kiauliena

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite