Kroketai su kumpiu ar chorizo dešra – dar vienas skanus patiekalas, kurio galite paragauti keliaudami į Ispaniją

Sukurta ElPozo on 29 spalis 2020

Jei vyksite į Ispaniją, kad ir į kurį šalies regioną pasirinktumėte, esame užtikrinti, kad paragausite mūsų skaniųjų kroketų – tradicinio patiekalo, kuris yra dažnai gaminamas Ispanijoje. Gali būti patiekiamas kaip aperityvas, taip pat tinka jį paruošti pietums ar vakarienei, be to, daugelyje šalies barų jis gali būti pasiūlytas ir kaip užkandis. Ir žinoma, jei Jūs mėgstate serrano kumpį bei subtilų chorizo dešros skonį, Jums pasisekė! Nes Ispanijoje tipiški naminiai kroketai taip pat turi daugybę įvairiausių rūšių, o tarp pačių populiariausių puikuojasi kroketai su serrano kumpiu. Kroketai su chorizo dešra irgi mažai kuo jiems nusileidžia, tačiau jie yra labiau mėgstami gurmanų, kurie ieško šiek tiek kitokių, netradicinių skonių.

croquetas_jamon_chorizo_elpozo


Ar kroketai yra ispaniškas patiekalas?

Galbūt nežinojote, bet kroketai yra vienas iš labiausiai paplitusių tipiškų patiekalų Ispanijoje, nors jų kilmės šalis yra Prancūzija. Juos pradėjo gaminti dar 1817 metais valdant Liudvikui XIV ir tik daug vėliau 1846 metais jie atsirado Ispanijoje.

 elpozo_croquetas_caseras


Kokių rūšių kroketus galima paragauti Ispanijoje?

 Ispanijoje šis patiekalas pasižymi labai plačia įvairove.

  • Akivaizdu, kad populiariausias pasirinkimas yra kroketai su serrano kumpiu. Jų galite rasti taip pat su vytintais produktais, tokiais kaip chorizo dešra, šoninė, kraujinė dešra ir kt., taip pat su bet kokia virta mėsa.
  • Taip pat jie yra gaminami su žuvies įdaru, labiausiai mėgstami menkių kroketai. Be abejo, įdarui puikiai tinka krevečių mėsa, jūros lydeka ir kitų žuvų bei vėžiagyvių mėsa.
  • Be to, jų galite rasti su įvairiausių rūšių sūrių įdaru.
  • Galiausiai, kroketai būna įdaryti ir pievagrybiais, grybais ir t.t., taip pat daržovėmis, tokiomis kaip, pavyzdžiui, žiediniai kopūstai ar cukinijos.
  • Žinoma, negalime palikti užnugaryje tų receptų, kurie yra gaminami namuose, panaudojant „maisto likučius“. Pavyzdžiui, dažniausiai gaminamas – su vištiena ir virtu kumpiu.

 croquetas_tapas_jamon_chorizo_elpozo


Jei turite namuose serrano kumpio ir chorizo dešros, supjaustykite juos nedideliais kubeliais ir pirmyn, pasigaminkite juos namuose. Iš „ElPozo Alimentación“ galime Jus užtikrinti, kad kroketai gaunasi tikrai labai gardūs, rekomenduojame jais pavaišinti ir savo svečius, pamatysite, kaip juos nustebinsite šiuo nuostabiu užkandžiu.

RECETAS CHORIZO LT

Tags: jamon serrano, Ispanijos tradicinė virtuvė, ispanų gastronomija, ispaniškos gastronomijos produktais

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite