Kas yra Iberijos produktai? Kumpis, čiorisas ir “Fuet” dešra

Sukurta ElPozo on 09 sausio 2019

Skirtumas tarp Serrano kumpio ir Iberijos kumpio, tarp čioriso ir Iberijos čioriso bei tarp “Fuetek” ir Iberijos “Fuetek”dešros yra dėl naudojamos mėsos rūšies.

tarp čioriso ir Iberijos čioriso bei tarp “Fuetek” ir Iberijos “Fuetek” 

Jei produktas yra iš 100% Iberijos kiaulienos, etiketėje jis bus nurodytas kaip 100% Iberijos.

Bet kas yra Iberijos kiaulė?

Tai endeminė Iberijos pusiasalio rasė, kuriai būdinga tamsi spalva (nors yra ir šviesių) ir ilga bei siaura nosis. Jos pageidaujama buveinė yra pusiasalio pievos. Jos mėsa yra skanesnė ir sultingesnė, su mišriu riebalu, kuris turi šias savybes.

 Test: Sekate Viduržemio jūros regiono gyvenimo būdą?

 

Kitas skirtumas, kurį randame tarp Serrano kumpio ir Iberijos kumpio, yra brandinimo laikotarpis. Serrano kumpio brandinimo procesas trunka apie 12-15 mėnesių, o Iberijos kumpio - nuo 2 iki 4 metų. Per šį laikotarpį labai svarbus kumpio meistro darbas, kuris reguliuoja kumpio džiovinimo drėgmę ir temperatūrą, o nuo jo dalinai priklausys aukšta Iberijos kumpio kokybė.

 

Čioriso ir Iberijos čioriso skirtumas taippat yra tas, kad Iberiškas “čioriso" gaminamas iš Iberijos kiaulienos, ir tas pats pasakytina apie Iberijos “Fuetek” dešrą.

 Iberijos čioriso

Kada pirkti Iberijos produktą?

Kiekvienas žmogus turi skirtingą skonį. Taip, tai tiesa, kad Ispanijoje Iberijos gaminiai yra labiau vertinami už kitus. Tačiau mes rekomenduojame iš pradžių pabandyti tiek Iberijos produktą, tiek neiberišką produktą, o tada nuspręsti, kuris iš jūsų labiausiai patinka jums. Kadangi mes visi turime skirtingą skonį!

 

Sekantį kartą, kai pamatysite etiketę, kurioje nurodoma 100% Iberiškas, žinosite, kad produktas kilęs iš Iberijos kiaulių, kurios yra 100% ispaniškos ir užaugintos Ispanijoje..

Tags: ElPozo, Chorizo, Serrano kumpįs, Fuet, Salchichon

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite