Kas yra chorizo dešra? Faktai apie chorizo.

Sukurta ElPozo on 25 rugsėjis 2018

„Chorizo“ dešra yra tipinis Ispanijos mėsos gaminys, pagamintas iš maltos kiaulienos ir pagardintas paprika ir česnakais. „Chorizo“ tai dažnas Ispanijos virtuvės maisto produktas, kurį valgo tiek suaugę, tiek vaikai. Kad žinotumėte kada ir kaip pagaminti „chorizo“, kas tai yra, iš kur atsirado ir kokių rūšių gali būti, norime pateikti jums 10 įdomių faktų apie „chorizo“ dešrą.

chorizo

 

  1. „Chorizo“ užkandis yra vienas iš pirmųjų žinomų užkandžių. Seniausias turimas „chorizo“ receptas datuojamas XVI amžiumi.
  2. Tai mėsos gaminys kuris gali būti rūkytas arba vytintas.
  3. Lengvai atpažįstamas dėl raudonos spalvos, kurią įgauna dėl gamyboje naudojamos paprikos.
  4. Perkant „chorizo“ dešrą galite pasirinkti iš įvairių rūšių, ji gali būti saldi, aštri ar pagaminta iš Iberijos kiaulienos – „chorizo iberico“.
  5. Ispanijos karalius Karlosas IV įsakė nutapyti karaliaus rūmų „chorizo“ tiekėjo Chose Riko paveikslą. Paveikslą nutapė Bayeu, dailininko Gojos dieveris.
  6. Iš Ispanijos „chorizo“ dešros vartojimas paplito per visą Lotynų Ameriką. Šiandien Lotynų Amerikos šalys, tokios kaip Meksika ar Argentina, turi savo „chorizo“ dešros rūšis.
  7. „Chorizo“ galima valgyti uždėjus ant sumuštinių, kaip priedą prie ko nors, troškiniuose, makaronų patiekaluose ar vieną, kai tiesiog norisi kažko užkąsti.
  8. „Chorizo“ dešra turi daug vitamino B12.
  9. Tikrosios Valensijos paelijos sudėtyje nėra „chorizo“.
  10. „Chorizo“ suteikia jūsų patiekalams turtingą ir išskirtinį skonį.

Test: Sekate Viduržemio jūros regiono gyvenimo būdą? 

Jūs dar neragavote „chorizo“? Nebelaukite! Tokiose šalyse kaip Jungtinė Karalystė, kur prieš 10 metų niekas nebuvo girdėjęs apie „chorizo“ dešrą, šiandieną ji tapo nepakeičiamu produktu šaldytuvuose. Pagal žurnalo "Olive" atliktą tyrimą, kur skaitytojų buvo klausiama koks maisto produktas, apie kurį jie net nebuvo girdėję prieš 10 metų, dabar visuomet yra jų šaldytuvuose, 42% britų skaitytojų atsakė, kad visuomet turi „chorizo“ dešros savo namuose.

Pažiūrėkite mūsų siūlomus receptus ir kibkite į darbą!

Tags: Chorizo

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite