Ispanijos gastronomija. Vis dar neteko susipažinti?

Sukurta ElPozo on 07 kovas 2019

Ispanų virtuvė yra labai turtinga patiekalų ir skonių įvairove, bei pasižymi šviežiais sezoniniais produktais, būdingais Viduržemio jūros regiono mitybai. Ar yra tokių kurie neragavo nei vieno patiekalo iš Ispanijos virtuvės?

Turbūt vienas iš labiausiai žinomų ispaniškų patiekalų yra paelja. Kaip bebūtų, gastronomija turi daug daugiau galimybių be paeljos. Aptarsime, kas Ispanijoje valgoma dažniausiai:

Ispaniškas omletas

Tiems, kurie nežino: šis patiekalas - tai omletas su kiaušiniais ir bulvėmis. Vyksta amžinos diskusijos: su svogūnais ar be jų? Kiekvienas ispanas turi savo nuomonę. Atsiras kažkas, kuris pasakys, kad be svogūnų tai nebus tas pats ispaniškas omletas, o kai kurie, anaiptol, teigs, jog ispaniškas omletas jokiais būdais neturėtų turėti svogūnų. Bulvių omletas yra ir bus mėgstamiausia tapa, esanti visuose Ispanijos baruose, tačiau jo populiarumas privedė prie daugybės omleto versijų, pavyzdžiui, yra „tortilerijos“, kurios specializuojasi visų rūšių ispaniškuose omletuose: su čiorizo, sūriu, špinatais, krevetėmis ir čili, juodaisiais trumais,...

Ispaniškas omletas 

Paelja

Kaip ir minėjome, turbūt labiausiai žinomas Ispanijos patiekalas. Paelja - ispanų virtuvės simbolis, pavirtęs turizmo magnetu, parduodamu visuose pakrantės miestuose bei sostinėse Ispanijoje. Paelja, kaip ir ispaniškas omletas, buvo pritaikyta įvairių sričių skoniams, tačiau skirtinguose Ispanijos regionuose ji yra gaminama skirtingai, panaudojant tipiškus kiekvienos vietovės produktus. Kaip bebūtų, paeljos kilmė yra Valensija, kur gaminama vienintelė autentiška Ispanijos paelja. Iš tiesų, egzistuoja Pasaulinė paeljos diena!

Sin título-1

Gazpačio ir salmorecho

Pietų Ispanijai būdingos šaltos pomidorų sriubos. Kaip sakoma Ispanijos pietuose, šie patiekalai „atgaivina“ karštą dieną. Skirtumas tarp šių dviejų yra tas, kad gazpačio yra gaminamas iš pomidorų, agurkų ir pipirų, o salmorecho - iš pomidorų, česnakų ir duonos. Bet negalvokite, kad tai liūdnas šaltos sriubos dubenėlis... Salmorecho visada patiekiamas kartu su serano kumpiu ir virtu kiaušiniu.

Ispanijos gastronomija.

Duonos trupiniai

Tai - tipiškas ispaniškas kaimo patiekalas. Duonos trupiniai yra sunkus patiekalas, kuris po valgio nepaliks jums kito pasirinkimo, kaip tik prigulti pailsėti. Gaminamas iš keptos duonos, aliejaus, vandens ir česnakų, bei patiekiamas su čiorizo dešra, vėdarais, šonine, pomidorais ir keptais pipirais..

 Kaip bebūtų, gastronomija turi daug daugiau galimybių be paeljos. Aptarsime, kas Ispanijoje valgoma dažniausiai: 

Labiausiai vartojami ingridientai Ispanijoje yra aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus, bulvės, ryžiai, mėsa ir duona. O jūs ar kada keliavote Ispanijoje? Ar ragavote kurių nors tipiškų patiekalų, kuriuos aprašėme straipsnyje?

Test: Sekate Viduržemio jūros regiono gyvenimo būdą?

 

Tags: ElPozo, Chorizo, Receptus, Serrano kumpįs

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite