Kalėdos. Ar žinai, kaip švenčiama Ispanijoje?

Sukurta ElPozo on 26 gruodis 2018
Milijonai žmonių švenčia Kalėdas visame pasaulyje. Tai yra viena iš svarbiausių pasaulio švenčių. Ir jei yra kas nors bendro tarp skirtingų pasaulio šalių, tai yra tai, kad mes visi švenčiame Kalėdas apsupti artimųjų ir su daugybe šventinio maisto bei džiaugsmo aplink stalą.

Kalėdos. Ar žinai, kaip švenčiama Ispanijoje? 

Kalėdos yra viena iš didžiausių švenčių pasaulyje, ir mes tikime, kad daugelyje šalių yra dalykų kurie švenčiami vienodai: Kalėdinė eglutė, kalėdinės dekoracijos, šeimos susitikimas, giesmės, draugai, grįžtantys namo atostogoms.

 

Bet yra skirtumai tarp to, kaip kiekviena šalis švenčia Kalėdas.

 

Pavyzdžiui, daugelyje šalių vaikams yra įprasta rašyti laišką Kalėdų Seneliui, tačiau Ispanijoje vaikai rašo laišką trims karaliams.

 

Amalas yra paplitęs šiaurės šalyse, tačiau Ispanijoje tai nėra Kalėdų tradicija. Vietoj Kalėdų eglutės, tradiciškai yra pastatomas Betliejus kartu su visa šeima. Kaip bebūtų, kalėdinė eglutė ir jos puošimas su šeima tampa vis labiau įprasta.

 

Saldumynai yra labai dažni, pvz., marcipanai, nuga ir pyragaičiai. Ispanas gali praleisti pusantros mėnesio valgydamas trapios tešlos kepinius, nuo gruodžio pirmos dienos iki pat sausio.

Naudodamiesi proga kad visi sugrįžta namo Kalėdoms, įprasta vaišintis aperityvais su draugais bei šeimos nariais, su kuriais ilgą laiką nesimatėme. Dešrelės, pavyzdžiui, čioriso, dešros arba, žinoma, Serrano kumpis, aperityvas, kuris vartojamas prieš pietus ar vakarienę.

Test: Sekate Viduržemio jūros regiono gyvenimo būdą? 

Naujųjų metų išvakarėse, Ispanijoje valgoma 12 vynuogių - po vieną kiekvienam vidurnakčio varpo dūžiui. Sakoma, kad reikia sugalvoti norą kiekvieno dūžio metu ir būti labai greitiems!

Kada prasideda Kalėdos Ispanijoje?

 

Gruodžio 24 d. Naktis - tai Kūčios. Naktis, kai vakarieniaujama su visa šeima ir švenčiama Kalėdų pradžia. Vakarienė, kurioje ispanai valgo geriausius šeimos receptus ir perka geriausius Iberijos gaminius.

 

Tačiau dvi dienas prieš gruodžio 24, vyksta Kalėdų loterija, kurioje dalina didžiuosius prizus. Pamatysite visus ispanus laukiančius San Ildefonso vaikų, kurie yra atsakingi už sėkmės dalybas.

 

ElPozo” esame dar vienas jūsų šeimos narys, ir norime palinkėti linksmų Kalėdų jums ir visiems jūsų artimiesiems.

 

Tags: ElPozo, Christmas

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite