Kaip pasimėgauti pavasariu Ispanijoje. Garsusis Valensijos festivalis „Las Fallas“ bei kitos šventės, minimos kovo mėnesį

Sukurta ElPozo on 25 kovas 2021

Atėjus pavasariui, grįžta ir šilti orai į visą Ispaniją. Visuose šalies kampeliuose jau greitai bus galima pradėti mėgautis fantastišku oru ir šiltais saulės spinduliais. Šia proga iš ElPozo Alimentación norime Jums rekomenduoti vertas dėmesio lankytinas vietas, kad ir Jūs čia atvykę galėtumėte jas pamatyti, kai tik bus galima saugiai keliauti. Įdomiausių ir labiausiai patikusių vietų nepamirškite pasižymėti ir įtraukti į savo lankytinų vietų sąrašą.

Pirmiausia, norime Jums pasiūlyti vietas, kuriose galėsite pasimėgauti nuostabia šalies gamta, ir pabaigai paminėsime žymiausius kovo mėnesį švenčiamus Ispanijos festivalius.

Išskirtinės ir vertos aplankyti vietos, kurios leis Jums pasimėgauti Ispanijos gamta

Ispanijoje galima rasti visko, ko tik gali tikėtis kiekvienas gamtos mylėtojas: aukštus kalnus, žalius slėnius, upes, urvus, taip pat galite leistis į žygius, užsiimti laipiojimu uolomis, važinėtis dviračiu ar tiesiog džiaugtis gamta ir jos teikiama ramybe. Nuo Astūrijos regiono šalies šiaurėje iki Doñana, esančio Ispanijos pietuose.

spring-places-in-spain-elpozo


Rekomendacija: kadangi daug vaikščiosite ir judėsite, patariame kiekvieną rytą sočiai papusryčiauti. Ir jei į savo pusryčius įtrauksite kumpį, galime garantuoti, kad jie bus žymiai skanesni ir sotesni! Atminkite, kad populiariausi pusryčiai Ispanijoje yra skrudinta Duona su pomidoru ir serrano kumpiu


Somiedo gamtos parkas Astūrijos regione

Tobula vieta pasivaikščiojimams ir ilgiems žygiams tyriausiame miško ore. Šiame parke taip pat galite sutikti elnius, vilkus ir lokius.

Ten nuvykę nepamirškite paragauti greitai jėgas atgauti padedančią sriubą, Astūrijos pasididžiavimą - „Fabada“ su chorizo dešra.

fabada_asturiana_elpozo

 

„Las Merindades“ Burgose

Regionas, garsėjantis įspūdingais kriokliais.

Sanabrijos ežero gamtos parkas Zamoroje

Nuostabūs gamtos vaizdai su aplink ežerą žydinčiais gluosniais.

„Jerte“ slėnis Cáceres

Ten galėsite pasigrožėti žydinčiomis vyšniomis, šie medžiai žydi gana trumpą laiką, tarp kovo ir balandžio mėnesių.

„Lagunas de Ruidera“ gamtos parkas, esantis tarp Ciudad Real ir Albacete

Vienas iš septynių Ispanijos gamtos stebuklų. Šiame parke yra penkiolika pelkių, sudarančių „Lagunas de Ruidera“ gamtos parką.

„Ricote y Cieza“ slėnis Mursijoje

Šiame slėnyje galite pasimėgauti nuostabiais panoraminiais vaizdais, kuriuos sukuria pasėliai ir juose augantys žydintys vaismedžiai šalia Segura upės.

„Doñana“ nacionalinis parkas Huelvoje

Žadą atimantys vaizdai, įspūdinga gamta, pasižyminti plačia ir unikalia biologine įvairove, kurią riboja „Guadalquivir“ upė, „Rocío“ ir „Matalascañas“ paplūdimys.

Huelva yra visai šalia Sevilijos, todėl nepraleiskite progos išbandyti žymiuosius kiaušinius a la flamenca su serrano kumpiu ir chorizo dešra.

huevosalaflanenca_elpozo

 

Kovo mėnesį populiarūs festivaliai Ispanijoje

Taip pat laiką galite praleisti ne tik gamtoje, bet ir linksminantis populiariausiuose Ispanijos festivaliuose, kai tik tai bus saugu daryti. Be jokios abejonės, vienas iš svarbiausių visų metų festivalių, švenčiamas kovo mėnesį, yra Valensijos „Las Fallas“, kuris nuo 2016 metų yra įtrauktas į UNESCO kultūros paveldo sąrašą.

Festivalio metu Valensijos miesto gatvės yra uždaromos, eismas sustabdomas, kad tokiu būdu būtų galima mėgautis įspūdingais fejerverkais, gera muzika bei turtinga Ispanijos gastronomija. Ir pats svarbiausias dalykas – gatvės yra užpildomos įvairiausio dydžio kartoninėmis-akmeninėmis skulptūromis, su ironija vaizduojančiomis šių dienų aktualijas, kurios yra sudeginamos besibaigiant šiam festivaliui. Nepraleiskite „La Plantá“, kai yra sustatomos visos „fallas“ ir atliekamas pirotechnikos šou „mascletá.

 

fallas_valencia

 

Netoliese, Kasteljono mieste, tarptautinį turistų susidomėjimą keliantis Magdalenos festivalis, kuris mini jo ištakas. Devynias dienas vyksta pirotechnikos šou, koncertai ir kiti kultūriniai renginiai. Taip pat negalite praleisti piligriminės kelionės nuo „Les Canyes“ iki „La Ermita de Santa María Magdalena“.

Galiausiai, nors tai nėra šventė, labiau renginys, kuriame negalite nesudalyvauti, jei domitės automobilių sportu, o ypač senoviniais automobiliais: „Tarptautinis senovinių automobilių ralis“ („El Rally Internacional de Coches de Época“) tarp Barselonos ir Sitges, paskelbtas Nacionaliniu festivaliu, rengiamas dar nuo 1959 metų bei kiekvienais metais susilaukiantis itin didelio populiarumo tarp turistų.

Tags: Ispanijos tradicinė virtuvė, ispanija, ispanų gastronomija, turizmas Ispanijoje

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite