Kaip išsirinkti geriausią vytintą kumpį

Sukurta ElPozo on 26 spalis 2018

Į ką turime būtinai atkreipti dėmesį perkant vytintą serrano kumpį? Šiandien norime jums papasakoti apie ypatumus ir charakteristikas į kurias turite atkreipti dėmesį perkant vytintą kumpį. Žinoma, gali būti ir kitų, įtakos turinčių veiksnių, tokių kaip:

 

serrano kumpis 

 -Pinigų suma, kurią esate pasiryžę išleisti. Vytinto kumpio svoris ir rūšis (iberico ar serrano) turės įtakos kumpio kainai. Ar žinote, kad brangiausias pasaulyje vytintas kumpis buvo parduotas už 4.100 €? Bet nesijaudinkite, jūs neturėsite išleisti tiek daug.

Kaip žinoti kokį vytintą serrano kumpį pirkti? Atkreipkime dėmesį į išorines kumpio savybes, kurios padės jums apsispręsti:

-Brandinimo laikas: Serrano kumpio brandinimo laikas trunka mažiausiai 7 mėnesius, todėl svarbu atkreipti dėmesį, kad kumpis būtų brandintas ilgiau nei 7 mėnesius. Dažniausiai, kumpio užpakalinėje dalyje galime rasti rašalinį antspaudą, kuriame nurodoma šio kumpio brandinimo pradžios datą. Per ilgas brandinimo laikas taip pat nėra gerai.

 

-Etiketė: etiketėje turi būti aiškiai nurodyta, kad tai yra Serrano kumpis, o ne šiaip vytintas kumpis, kurį mums bando parduoti.

Test: Sekate Viduržemio jūros regiono gyvenimo būdą? 

-Kumpio blauzdikaulio plotis: Plonas blauzdikaulis yra veislės grynumo požymis.

 

-Lašiniai: lašiniai, dengiantis plačiąją kumpio dalį turi būti labai minkšti, kuo minkštesni tuo geriau (jei prilietus lieka piršto įspaudas - tai yra jūsų kumpis). Kuo minkštesnis yra lašinių sluoksnis, tuo geriau buvo maitinamas gyvulys. Taip pat, turime atsižvelgti ir į tai, kad lašinių sluoksnis gerai dengtų kumpį.

 

-Išmatavimai: koja turi būti ilga ir ištempta, plona koja rodo, kad gyvulys turėjo didesnį fizinį krūvį.

-Svoris: idealus kumpio svoris svyruoja tarp 7- 8 kg, taip pat turime atsižvelgti ir į tai, kad kumpis nebus išnaudotas 100 %, jame yra kaulas, todėl negalėsime jo viso panaudoti. Stenkitės įsigyti maždaug 7 kg vytintą kumpį.

 

Geras vytintas kumpis turi būti raudonos ar intensyvios rožinės spalvos o jo riekelės turi atrodyti kaip marmurinės.

 

Dabar, kai jau žinote viską į ką turite atkreipti dėmesį norint nusipirkti gerą vytintą serrano kumpį, jau nesuklysite jį pirkdami.

 

Tags: ElPozo

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite