10 tipiškų Ispanijos dalykų

Sukurta ElPozo on 30 sausio 2019

Ispanija - šalis, kurioje daug istorijos, tradicijų bei meno. Taip, meno - Ispanijoje esame labai „flamenko“. Turime labai turtingą ir įvairią kultūrą su skirtingomis tradicijomis nuo šiaurės iki pietų. Tai šalis su charakteriu!

Sekančiamne straipsnyje mes paaiškinsime ir apibūdinsime tipiškų dalykų Ispanijoje, sąrašą. Kai ką jūs jau žinote, o kai ko - tikriausiai ne.

typical spanish 

Pradėkime!

 

- Žaliuzės, užtrauktos beveik visą dieną

10 things you didnt know about Spain

Taip, Ispanijoje yra labai saulėta ir todėl didžiojoj pusiasalio dalyje labai karšta. Ispanijoje, vietoj to, kad langai atsivertų į gatvę, dauguma namų turi žaliuzes uždengiančias gatvės vaizdą. Tada turime užuolaidas viduje atitrauktas, bet tik todėl kad neįmanoma ištverti tokio karščio, o mes mieliau renkamės būti tamsiuose bet vėsiuose namuose.

 

- Gerai žinoma „Paelja“

paella

Kas nežino „Paeljos“? Šiandien ją galite nusipirkti daugumoje tarptautinių prekybos centrų. Pavyzdžiui, „Amazon" galite nusipirkti paeljos keptuvę.

 

- Oho, koks menas!

sagrada familia

Jau tai sakėme: Ispanijoje mes esame labai meniški. Daugelis prestižinių tarptautinių menininkų yra ispanai, tokie kaip: Dali, Pablas Pikaso, Gaudi (Šventosios Šeimos (isp. „Familia Sagrada“) bažnyčios architektas Barselonoje) arba Chuanas Miró.

 

- Iberijos kumpis 

serrano

Taip, ar tikrai pagalvojote apie Iberijos? Ar tai nereiškia Serrano kumpio? Jei paklausite ispano, ką jis mėgsta labiau – Serrano kumpį arba Iberijos – jis visada pasirinks antrąjį variantą.

 

Test: Sekate Viduržemio jūros regiono gyvenimo būdą?

 

- Išradimai su lazda

things you didnt know about Spain

Tai skamba keistai, bet taip, kai kurie iš labiausiai žinomų ispanų išradimų visada turi lazdą. Žr. Plaušinę šluotą, stalo futbolą, saldainį ant pagaliuko. Tiesą sakant, 60-taisiais metais turistai išvykdami iš Ispanijos veždavosi suvenyrinę plaušinę šluotą.

 

-"Real Madrid" ir "Barça"

real madrid barça

Dvi labiausiai žinomos Ispanijos futbolo komandos. Visame pasaulyje pamatysite žmones su jų atributika. Iš tikrųjų, nesvarbu, ar jūs keliaujate į JAV, Tailandą ar Portugaliją, pamatysite ką nors, vilkintį Madrido ar Barca marškinėliais.

 

- Saulė

the sun

Kitos Europos šalys negauna 1200 valandų saulės spindulių per metus, o Ispanija pasiekia daugiau nei 2500 valandų saulės spindulių. Taip, Ispanija yra vitamino D šaltinis.

 

- Užkandžiai „Tapos“

tapas

Mes pripratę prie to, kad užsisakydami gėrimą bare, su juo visada gauname užkandį (isp. „tapas“). Priklausomai nuo regiono, šį užkandį galite pasirinkti, arba baras patiekia tai, ko norite pirmąjam ir t.t. Pavyzdžiui, jums gali patiekti omletą su bulvėmis (isp. „tortilla“) pirmąjam o antrąjam - dešrą (fuet arba “salchichon“).

 

- Mes padaliname savo darbo dieną

siesta sleep spain

Ne, tai ne pokaičio miegui. Sustojome maždaug 2 valandom pietauti vidurdienį ne tik todėl kad pietūs yra mūsų pagrindinis dienos valgis, bet ir dėl to kad dieviname pasisėdėjimą prie stalo po jų.

 

Kitą dieną mes jums papasakosime dar daugiau faktų ir įvairenybių apie Ispaniją!

Test: Sekate Viduržemio jūros regiono gyvenimo būdą?

 

Tags: ElPozo, Ispanijos

 
 

Esate pardavėjas? Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio.

 
Prisijunkite prie mūsų prekybos tinklaraščio

Užprenumeruokite